Harvey Weinstein, en una imatge d'arxiu (Reuters/Carlo Allegri)

#MeToo: Harvey Weinstein, condemnat a 23 anys de presó per violació i agressió sexual

El jurat va declarar culpable el productor de cinema de dos dels cinc delictes de què se l'acusava, però el va absoldre dels que podien comportar-li cadena perpètua

Actualitzat

El Tribunal Penal de Nova York ha condemnat l'exproductor de cinema Harvey Weinstein a 23 anys de presó. El jutge James Burke ha dictat sentència per violació i agressió sexual contra Weinstein, que està a punt de complir 68 anys. S'enfrontava a una pena possible de 29 anys.

El 24 de gener el van declarar culpable de dos dels cinc delictes sexuals a què s'enfrontava. El jurat el va declarar culpable d'agressió sexual contra l'assistent de producció Mimi Haley, el 2006, i de violació contra l'aspirant a actriu Jessica Mann, el 2013.

En canvi, el va absoldre dels altres tres càrrecs: violació en primer grau i dos delictes de comportament sexual depredador, els delictes que obrien la porta a una condemna a cadena perpètua.

Abans, el productor de Hollywood va intentar arribar a un pacte de 25 milions de dòlars per indemnitzar una trentena de dones que havien presentat demandes civils contra ell per delictes sexuals i evitar així declarar-se culpable, però no va tirar endavant.

Weinstein ha rebut la sentència des de la presó de Rikers Island de Nova York, on va ser traslladat dijous passat després d'estar deu dies a l'Hospital Bellevue, per una intervenció cardíaca.

El seu cas va donar lloc al naixement del moviment #MeToo, amb prop d'un centenar de dones que l'acusaven d'abusos i assetjament sexual.

 

Durant molts anys, Harvey Weinstein va ser una de les persones més influents de la indústria del cinema. L'any 2017, a partir d'una informació del The New York Times, van començar a aparèixer denúncies contra Weinstein de dones que l'acusaven de delictes sexuals.

A banda d'aquest judici, també haurà de fer front a un altre procés judicial davant la Fiscalia de Los Angeles per dos casos més.

Va produir pel·lícules com "Shakespeare in love", guanyadora d'un Oscar a la millor pel·lícula, "Pulp Fiction", "El pacient anglès" i "Gangs of New York".

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut