Weinstein davant del Tribunal Suprem de Nova York (Reuters/Carlo Allegri)

#MeToo: Comença el judici al productor Harvey Weinstein per abusos sexuals

El cas, que va destapar nombrosos assetjaments a actrius de Hollywood, pot acabar amb cadena perpètua per a l'acusat

Actualitzat

El judici al productor de cinema Harvey Weinstein ha començat aquest dilluns, acusat de violació i agressions sexuals. Si se'l declara culpable, se'l podria condemnar a la cadena perpètua.

El jutge de Nova York ha acceptat avaluar proves noves (set fotografies) i ha rebutjat un testimoni de la defensa. La jornada s'ha dedicat a qüestions tècniques.

La Fiscalia de Nova York l'acusa de cinc delictes sexuals contra dues dones, el 2006 i el 2013. Una dona anònima afirma que Weinstein la va violar, i l'ajudant de producció Mimi Haleyi l'acusa d'haver-la forçat a fer-li sexe oral. L'acusat manté que les relacions van ser consentides.

 

L'actriu Rose McGowan i altres dones han esperat el productor al Suprem (Reuters / Jeenah Moon)

 

El mes passat, Weinstein va intentar tancar un pacte amb 30 víctimes.

Aquest judici és un moment llargament esperat per les feministes integrants del moviment #MeToo, sorgit arran de les denúncies públiques de més de vuitanta dones contra els suposats abusos sistemàtics del que va ser un dels homes més poderosos de Hollywood.

 

Weinstein, de 67 anys, ha arribat al Tribunal Suprem de Nova York amb posat somrient i ajudat per un caminador, per una operació d'esquena. L'esperaven unes quantes de les dones que l'han acusat públicament d'abusos sexuals. Entre elles, les actrius Rosanna Arquette i Rose McGowan, que li ha adreçat aquestes crítiques.

"Voldríem que els homes amb poder sàpiguen que no poden abusar d'aquest poder, compensar després les víctimes i seguir com si res. No deixarem que passi mai més. Necessitem que els homes bons surtin i siguin els nostres aliats."

 

El judici es podia allargar unes vuit setmanes. Només la tria del jurat podria durar dues setmanes perquè tant l'acusació com la defensa volen examinar amb lupa l'objectivitat de les 12 persones que hauran de decidir sobre la innocència o culpabilitat de Weinstein.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut