Trobar un lloc on viure si s'ha d'anar a treballar a les Illes és feina complicada
Trobar un lloc per viure si s'ha d'anar a treballar a les Illes és feina complicada

Metges, mestres o cambrers, sense habitatge assequible per treballar a les Illes

El preu de l'habitatge enfocat al turisme fa impossible pagar un lloc per viure i s'ha de renunciar a la feina perquè no surt a compte

Margalida Solivellas

Els preus de l'habitatge enfocats al turisme a les Illes fa gairebé impossible per a les persones que hi van a treballar trobar un lloc per viure que puguin pagar.

No és una situació nova, però s'ha estès i s'ha agreujat. I això fa que no es cobreixin llocs de treball de molts de col·lectius, des de personal mèdic fins a mestres, cambrers o electricistes.

Margalida Solivellas ha anat a Eivissa, des d'on explica en aquest reportatge el cas d'una professora que viu en un hotel i, com altres companys, no li surt a compte.

Disposats a llogar qualsevol cosa, des d'habitacions compartides fins a garatges convertits en vivendes, per no haver de renunciar a la feina, a més es troben que "han d'acceptar condicions com abandonar el pis a l'estiu", diu un dels entrevistats.

A l'Hospital de Formentera fins i tot s'han quedat setmanes sense oncòlegs. Metges i infermers demanen ara la cessió d'habitatge gratuït per poder venir a cobrir les necessitats als hospitals a l'estiu.

 

 

ARXIVAT A:
Illes BalearsHabitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut