Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Metges dels CAP critiquen que s'agafi els hospitals com a mesura de la pandèmia

Lamenten que s'hagi repetit el col·lapse en una cinquena onada i que no s'hagi fet prou per evitar-ho

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els professionals sanitaris de l'atenció primària han tornat a veure, amb la cinquena onada, com tot el que no és Covid s'ha de desplaçar. Els falten mans, i això acaba tenint conseqüències en la salut de la població.

La cinquena onada els ha tornat a col·lapsar, i ja en saben les conseqüències. Antoni Sisó Almirall, president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, explica que aquesta situació obliga a ajornar patologies que poden ser potencialment molt més greus i que per tant poden limitar la supervivència i la qualitat de vida de les persones. Parla de malalties cardiovasculars, de malalties cròniques i de càncers, fins i tot.


CAP o hospitals?

Els professionals es queixen que s'agafi els hospitals com a mesura de l'estat de la pandèmia. Antoni Sisó recorda que tot i el col·lapse de la primària des de principis de juliol, les restriccions a la població no es van aplicar fins que la pressió va arribar a l'hospital. Pel president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària és un "error de base".

"Les pandèmies s'han d'explicar no en clau hospitalària, s'han d'explicar en clau d'atenció primària."

Antoni Sisó Almirall, president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, actualment s'està fent més del doble del que seria recomanable.

David Arribas, metge de família i vicesecretari general de Metges de Catalunya, diu que el que estan fent és un excés de jornada per poder tenir les agendes obertes i per poder tenir la població atesa.

"És una infradotació crònica per una mala gestió."

Els treballadors dels centres d'atenció primària ja fa temps que demanen ajuda per fer front a la situació en què es troben. Són conscients que la falta de professionals no es revertirà d'un dia per l'altre, però sí que hi ha canvis a fer i que reclamen des d'abans de la pandèmia.

El que els preocupa als metges com diu Jordi Mestres Lucero, metge de família adjunt a direcció CAP Sanllehy, és que no s'aprenguin dels errors i que no s'aprofiti tota aquesta energia per millorar el sistema.

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus Salut

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut