Barcelona

Metges catalans operen amb èxit el cor d'un fetus al ventre de la mare

Metges de l'Hospital Clínic i de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona han practicat amb èxit un cateterisme cardíac a un fetus al ventre de la mare. És la primera intervenció d'aquestes característiques que s'ha fet a Catalunya. El fetus, que tenia 26 setmanes de gestació, tenia una malaltia cardíaca greu.

Actualitzat
Un equip de metges del Clínic i de Sant Joan de Déu de Barcelona han intervingut amb èxit un fetus dins del ventre de la mare per resoldre amb un cateterisme una obstrucció greu de la vàlvula aòrtica que posava en perill la seva vida.

Els metges han anestesiat el fetus, l'han col·locat en una posició adequada i amb una agulla han travessat la paret abdominal de la mare fins arribar al cor del pacient per poder-li practicar el cateterisme per desobstruir la vàlvula aòrtica.

El director de l'àrea del cor de l'Hospital de Sant Joan de Déu, José Caffarena, ha explicat que la intervenció suposa "un rescat d'un cor pràcticament perdut que hauria nascut amb un ventricle esquerre gairebé inservible i que hauria abocat el nen a una patologia d'altíssima gravetat".

És la primera operació d'aquestes característiques que es fa a Catalunya, en una patologia que es dóna en un de cada 5.000 fetus i que, en la majoria dels casos, condueix a la mort del fetus a l'úter matern o a una vida amb complicacions cardíaques i una esperança de vida molt reduïda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut