Facebook canvia el nom de l'empresa i passa a dir-se Meta
Facebook canvia el nom de l'empresa i passa a dir-se Meta (Reuters)

Facebook passa a dir-se Meta: "A partir d'ara serem metavers primer"

Mark Zuckerberg ha parlat del projecte amb què vol reinventar-se: una rèplica virtual de la realitat on treballar, jugar o fer exercici

Actualitzat

Mark Zuckerberg ha fet un pas aparentment simbòlic, però que és tota una declaració d'intencions, cap al futur de Facebook. El nom de l'empresa a partir d'ara passa a ser Meta. L'univers de Zuckerberg vol transformar-se en un espai virtual on les persones puguin interactuar de totes les formes possibles, com ho faríem a la vida real, però de manera paral·lela i immersiva. És el metavers.

El fundador, president i conseller delegat del gegant tecnològic, Mark Zuckerberg, ha assenyalat que veu el metavers com el següent capítol d'internet, però també de l'empresa, que ja no s'identifica plenament amb el seu nom, Facebook, vinculat a la primera xarxa social que va desenvolupar.

Per això, ha anunciat les dues branques en què es dividirà l'empresa a partir d'ara: una que englobarà les aplicacions socials (Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger) i una altra les plataformes del futur (metavers i Quest).

Zuckerberg ha afirmat que "a partir d'ara serem metavers primer, no Facebook primer", durant l'esdeveniment de presentació de la nova marca.

També ha parlat sobre les diferents experiències que esperaran els usuaris del metavers, que seran possibles per la sensació de presencialitat, d'estar realment present amb la resta de persones en una sala virtual, i no només davant d'una pantalla, com passa actualment.
 


El metavers requerirà fer servir un casc de realitat virtual, que a més de permetre comunicar-se amb els altres també s'utilitzarà per als videojocs o per fer exercici físic.

Una altra opció, segons Zuckerberg, serà l'ús d'ulleres de realitat augmentada, per exemple, per a la feina, amb la possibilitat d'interactuar amb models en 3D o mantenir reunions amb companys en forma d'holograma.

ARXIVAT A:
Facebook
Anar al contingut