Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Mesures per controlar la població de senglars, que s'ha doblat en vint anys a Catalunya

Els pagesos es queixen de les pèrdues a les collites, que arriben fins al 15%

RedaccióActualitzat

Els incidents amb senglars són cada vegada més habituals. L'últim, aquest dimarts, quan un senglar va mossegar una nena al centre de Cadaqués. També s'han agreujat les afectacions en l'agricultura i han augmentat els accidents de trànsit a causa de topades amb aquests animals.

A Catalunya, la població de senglars supera els 200.000 animals, el doble que fa vint anys. Dues terceres parts es troben concentrats en diferents punts de les comarques gironines.

Les afectacions en l'agricultura són greus, amb pèrdues de fins al 15% de la collita. Unió de Pagesos ha demanat mesures urgents perquè, diuen, en alguns punts s'està superant el llindar d'animals per quilòmetre quadrat.

Segons Unió de Pagesos, la caça no és suficient per controlar la població de senglars (ACN)

Segons explica Narcís Poch, coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Girona, una de les solucions passa perquè es declari l'emergència cinegètica, que permet als pagesos actuar per protegir les collites evitant llargs tràmits burocràtics.

Els accidents de trànsit amb senglars implicats també són cada cop més freqüents. Només el 2021 hi va haver 4.900 accidents a causa de topades amb senglars. La Generalitat té previst invertir més de 10 milions d'euros per emprendre mesures per controlar la superpoblació del senglar a Catalunya.

Una de les mesures, que entrarà en funcionament a finals d'any, serà el Grup Especial de Captura d'Animals, format per una seixantena d'agents rurals. Prioritzaran les actuacions en aquells casos més delicats, com els que es produeixen en zones urbanes.

Un senglar tomba una paperera del parc de l'Oreneta de Barcelona per buscar menjar

Els experts adverteixen que se'ls ha de tractar com a animals salvatges -no donar-los menjar, ni acostar-s'hi- i afirmen que s'ha d'apostar de forma decidida per revifar l'activitat agrària.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut