Barcelona

Mestres i pares de les escoles bressol passen la nit a l'Institut Municipal d'Educació

Una cinquantena de membres de la plataforma Escoles Bressol Indignades han passat la nit tancats a la seu de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB), "en defensa de l'educació pública i de qualitat de la petita infància" i en protesta pels canvis al model de llars d'infants públiques que impulsa l'Ajuntament de la ciutat. La reducció del personal educatiu i l'externalització de la gestió de tres centres és el que denuncia el col·lectiu d'escoles bressol municipals de Barcelona, que està integrat per 90 guarderies.

RedaccióActualitzat
Segons els treballadors, el tancament respon a la decisió "unilateral" de l'IMEB d'"incrementar el nombre d'infants per grup al mateix temps que disminueixen les hores de suport educatiu". Els mestres també es queixen de la desaparició del 40% dels professionals que fan el suport educatiu. Consideren que l'Ajuntament de Barcelona està fent un desmantellament d'un model sobre el qual s'ha treballat en els últims quaranta anys.

Trias assegura que les noves ràtios en garanteixen la qualitat

Arran de les protestes, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit que que cal "donar la màxima atenció possible" a les guarderies i que les noves ràtios en garanteixen la qualitat. "Hi ha gent que botzina d'una manera una mica il·lògica, perquè no  canviarem el model de la ciutat de Barcelona", ha assegurat l'alcalde, qui també s'ha mostrat partidari de "prestar la màxima atenció possible" a les escoles bressol en moments de crisi com aquests, per donar un cop de mà a les famílies. El més important, segons ha declarat, és atendre el màxim de gent sense que hi hagi una reducció de la qualitat educativa. I en aquest sentit, ha afirmat que les escoles bressol "no perdran qualitat", tal com temen els manifestants.

Finalment, l'alcalde de Barcelona també ha assegurat que malgrat l'increment de les ràtios de nens per aula -se n'atendran 900 més- el percentatge es troba dins del que la Generalitat considera correcte.

Les protestes han continuat durant el matí del dissabte, amb una concentració de pares i mestres a la plaça d'Espanya de la capital catalana.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut