Flors al lloc on es va descobrir el remolc amb les 39 persones mortes (REUTERS/Simon Dawson)
Londres

"M'estic morint, no puc respirar": el missatge d'una noia que podria haver mort al camió d'Essex

Diverses famílies vietnamites sospiten que els seus fills estan entre les 39 víctimes

RedaccióActualitzat

Una família vietnamita tem que la seva filla, Pham Tra My, sigui una de les 39 persones que van trobar mortes dimecres en un camió frigorífic a Essex, prop de Londres. La família ha contactat amb la BBC i ha explicat que la jove, de 26 anys, els va enviar un missatge desesperat dient que no podia respirar i que s'estava morint.

"Ho sento, mare. El viatge no ha anat bé. T'estimo molt. M'estic morint perquè no puc respirar."

 

 

La família de la noia diu que van pagar 35.000€ perquè la portessin d'amagat al Regne Unit.

Dues famílies més s'han posat en contacte amb la BBC. Són familiars d'un jove de 26 anys i d'una noia de 19 anys. El germà de la noia ha explicat que li va trucar dimarts dient que anava en un contenidor i que apagava el telèfon perquè no la descobrissin. Des d'aleshores, no n'han sabut res més, però un traficant els ha tornat els diners. També a la família del jove els han tornat els diners.

L'Agència France-Presse té un altre testimoni: Nguyen Dinh Gia, pare d'un jove de 20 anys, que va explicar a l'agència de notícies francesa que havia rebut fa uns dies una trucada esfereïdora anunciant-li que el seu fill havia mort intentant arribar al Regne Unit. "Us demano perdó, ha passat una cosa inesperada", li va dir el desconegut, que parlava en vietnamita.

"Quan vaig sentir això, em vaig enfonsar", explica Nguyen Dinh Gia. "Sembla que el meu fill estava al camió, i tots han mort", diu el pare, que recorda que fa dues setmanes el fill li va parlar del seu projecte d'anar a la Gran Bretanya des de França, on vivia il·legalment des del 2018.

VietHome, una associació de vietnamites residents a la Gran Bretanya, ha rebut fotografies d'una vintena de compatriotes desapareguts després de la descoberta del camió. Les persones que busquen tenen entre 15 i 45 anys.

En un primer moment, la policia d'Essex va pensar que les 39 víctimes que van trobar mortes al camió -31 homes i 8 dones- eren xinesos. Ara, tot fa pensar que procedien del Vietnam.

Basant-se en la informació que donen les famílies, la policia investiga si en realitat el remolc formava part d'un comboi de tres camions que portaven més de cent persones.

Aquest mateix dissabte, el Ministeri d'Afers Exteriors del Vietnam ha fet un comunicat anunciant que la seva ambaixada a Londres treballa per "accelerar el procés d'identificació de les víctimes."

Divendres ja es van començar a practicar les autòpsies per determinar les causes exactes de la mort. Quan acabin, es podran identificar les víctimes.

Cinc persones detingudes

Ja hi ha cinc persones arrestades en relació amb el cas.

El conductor del camió, un home de 25 anys d'Irlanda del Nord, va ser detingut quan es van descobrir les víctimes. L'acusen d'assassinat.

Divendres, la policia d'Essex va anunciar tres detencions més: un nord-irlandès de 48 anys, detingut a l'aeroport londinenc de Stansted, i un home i una dona de 38 anys que viuen a Warrington, al nord d'Anglaterra. Sembla que la parella és la propietària del camió, registrat a Bulgària.

I aquest mateix dissabte la policia irlandesa ha detingut un home d'Irlanda del Nord al port de Dublín per interrogar-lo sobre el camió.

ARXIVAT A:
Policia NacionalMigracions
Anar al contingut