Messi lidera amb un pòquer de gols la victòria del Barça contra el València (5-1)

Leo Messi va tornar a demostrar que és el millor antídot contra el desànim que s'havia instal·lat al Barça. El crac argentí va celebrar el seu partit 200 amb la samarreta blaugrana liderant amb un pòquer de gols la contundent victòria del Barça sobre el València al Camp Nou per 5 a 1. El partit va començar amb ensurt quan Piatti va avançar els valencianistes en el marcador, però la resposta del Barça va ser fulminant. Xavi, que va disputar els últims cinc minuts, encara va tenir temps per culminar la maneta d'un Barça disposat a lluitar per la Lliga fins al final tot i els 10 punts de desavantatge respecte al Reial Madrid.

El Barça començava el partit a 13 punts del Reial Madrid i el públic del Camp Nou es va témer el pitjor quan en el minut 8 de joc Piatti, aprofitant una errada de la defensa blaugrana i una indecisió de Valdés, va avançar el València en el marcador en l'única rematada a porta dels valencianistes en la primera part. Però aquest ensurt inicial, lluny d'enfonsar encara més els homes de Guardiola, va servir per recuperar la millor versió d'un equip que no pensa abaixar els braços abans d'hora.

La resposta del Barça va ser demolidora i va tenir un protagonista indiscutible: Leo Messi. El crac argentí va celebrar el seu partit 200 amb la samarreta blaugrana marcant, i en quatre ocasions. En el minut 21, va ser molt murri i va aprofitar un mal refús de Rami per fer l'empat a un. I només cinc minuts després, Abidal va guanyar la ratlla de fons, va fer la centrada de la mort i Messi, a la segona, va tornar a batre la porteria de Diego Alves.

El Barça va poder sentenciar en una primera part primorosa però el porter brasiler del València, amb les seves intervencions, va evitar una golejada d'escàndol. Cesc, amb una rematada acrobàtica després d'una passada d'Iniesta, va tenir l'ocasió més clara per fer el 3 a 1 abans del descans, però va estavellar la pilota al travesser en una jugada d'autèntica fantasia.

Exhibició i pòquer de gols

En la represa, l'allau ofensiva del Barça va continuar davant un València impotent per aturar el domini aclaparador dels blaugranes. Un domini absolut que no es va traduir en el gol de la tranquil·litat. I no va ser perquè el Barça no ho va intentar. Alexis, Cesc, Iniesta, i Messi, que va estavellar un cop de cap al travesser, no van trobar la manera de sentenciar un duel que amb el pas dels minuts es va anar enverinant i fins i tot Valdés va haver d'aparèixer per evitar l'empat a dos desviant una rematada de Feghouli.

La desesperació es començava a instal·lar a les graderies del Camp Nou veient com el Barça no rematava el partit fins que Messi va aparèixer de nou per sentenciar el duel amb el seu tercer "hat-trick" de l'any. Però Messi, insaciable, no en va tenir prou i va culminar la seva gran actuació amb un pòquer de gols, el seu vint-i-setè a la Lliga, a només un de Cristiano Ronaldo.

Guardiola, que va sentir com l'afició corejava el seu nom en un missatge clar perquè es decideixi a renovar, va donar uns minutets a Xavi per tornar a agafar el ritme i i el de Terrassa, en una pilota morta que va quedar dins l'àrea, va superar Alves amb una vaselina magistral i va culminar la maneta. Messi es va emportar una altra pilota cap a casa després de firmar el seu segon pòquer com a jugador blaugrana.