Leo Messi, saludant després de ser premiat amb la seva sisena Pilota d'Or
Barça

Messi, les grans estrelles es jubilen passats els 36

Una ullada a la data de retirada de les principals figures del futbol convida a pensar que el final de carrera de Messi encara queda lluny

Eloi SansaActualitzat

En el seu breu discurs d'acceptació de la sisena Pilota d'Or, Lionel Messi va fer referència a la seva retirada, un fet força lògic tractant-se d'un jugador de 32 anys, però que va provocar certa intranquil·litat en el barcelonisme. És difícil imaginar fins a quin punt l'equip blaugrana acusarà l'absència del millor jugador del món quan arribi. Messi va afegir que el fet no es donarà a curt termini però que quan el cos li ho faci saber, ell plegarà.

L'estat de forma actual del capità blaugrana fa pensar que encara han de passar anys abans que això passi. De tota manera, convé mirar al voltant per veure a quina edat acostumen a dir adeu les grans estrelles del futbol. Són comptats els que es poden equiparar a Messi, i tots ells van plegar força tard: els altres grans referents del barcelonisme, com Laszi Kubala o Johan Cruyff, es van retirar als 40 i als 37 anys, respectivament. Alfredo di Stéfano (39), Pelé (36) o Diego Armando Maradona (37) són altres astres de renom mundial que també van plegar tard.  

Però no cal anar gaire lluny per trobar casos comparables. Antics socis de Messi, com Xavi (39) o Henry (37), van demostrar que la corda per jugar pot durar fins ben passats els 35, tot i que van disputar els últims anys en campionats menys competitius. Ronaldinho va anunciar recentment, a punt de fer els 38 anys, que penjava les botes, tot i que en els últims exercicis la seva carrera va ser força erràtica i costava saber si estava en actiu o no. David Villa es retirarà pròximament amb els 38 anys acabats de fer i, al seu costat, Andrés Iniesta (35) continua en actiu sense fer menció d'un final de carrera. Companys de Messi de l'extraordinària lleva del 87, com Gerard Piqué o Cesc, admeten que ja comencen a pensar en la retirada, però, com l'argentí, afirmen que continuaran jugant mentre se segueixin sentint competitius sobre el terreny de joc. Fins i tot el seu antagonista, Cristiano Ronaldo (34), evita fixar-se per ara una data per plegar.

Messi ha aconseguit batre en la seva fantàstica carrera incomptables rècords. N'hi ha un que encara li queda lluny però que ha tornat a saltar a la palestra a la gala d'entrega de la Pilota d'Or: l'anglès Sir Stanley Matthews va guanyar la seva Pilota d'Or quan tenia 40 anys. Eren altres temps, però fins que es demostri el contrari, el davanter argentí és el més indicat per intentar igualar o superar aquest registre inaudit. O almenys, això és el que desitjarien els aficionats barcelonistes.

 

 

ARXIVAT A:
Messi
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut