Messi i Sant Joan de Déu: la campanya del centre de càncer infantil de referència a Europa

El Pediatric Cancer Center acollirà 400 pacients l'any, un 30% més que ara, i oferirà teràpies fins ara no disponibles a Espanya

RedaccióActualitzat

El tret de sortida del que ha de ser l'hospital de càncer infantil més gran d'Europa, situat a Sant Joan de Déu, s'ha donat aquest matí, coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil. Atendrà 400 pacients l'any, un 30% més que ara, i incorporarà teràpies fins ara no disponibles a Espanya, com la radioteràpia amb protons. Les obres començaran a l'estiu i s'espera que comenci a funcionar a finals del 2018.

L'hospital vol ser referència mundial, i l'impulsa, la Fundació Leo Messi, juntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu, la fundació FCBarcelona i l'escola de negocis IESE

Aquest matí s'ha presentat la campanya protagonitzada pel crac blaugrana i ha començat la recollida de donatius per a la seva construcció. Es volen aconseguir més de 30 milions d'euros.

 

 

El Pediatric Cancer Center s'ubicarà en un edifici annex de l'hospital, on avui hi ha l'edifici docent.

Un 80 per cent dels infants que es tracten a Sant Joan de Déu supera el càncer, però, de moment, molts d'ells pateixen greus seqüel·les pels tractaments agressius que els han d'administrar.

El nou centre potenciarà la investigació perquè es puguin reduir aquestes seqüel·les. Sant Joan de Déu és l'hospital que atén més casos de càncer infantil a Espanya, i amb el Pediatric Cancer Center esdevindrà una referència mundial i el més gran d'Europa. 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut