Luis Suárez i Messi porten 31 dels 53 gols del Barça a la lliga (Reuters)
Barça

Messi i Luis Suárez condueixen el Barça a acabar la primera volta com a líder destacat de la lliga

El crac argentí va marcar el seu gol número 400 a la Lliga i el davanter uruguaià, amb un doblet, va arrodonir la victòria blaugrana contra l'Eibar. Entre tots dos sumen 31 gols dels 53 del Barça, més gols que tot el Reial Madrid

Jordi SunyerActualitzat

Leo Messi i Luis Suárez són, sens dubte, la millor societat que hi ha ara mateix a la Lliga. Entre els dos, sumen 31 gols dels 53 del Barça. Unes xifres només a l'abast de dos equips: Sevilla i Celta. La resta d'equips, Reial Madrid inclòs, estan per sota d'aquesta xifra. Ahir, Messi i Suárez -aquest per partida doble- van fer els gols de la victòria del Barça contra l'Eibar al Camp Nou (0 a 3). Els blaugranes tanquen la primera volta com a líders destacats, amb 5 punts més que el segon: l'Atlètic de Madrid. El d'ahir també va ser un partit per recordar, perquè Messi va tornar a firmar un nou rècord.

El dia en què va assolir l'enèsima fita, Leo Messi va intervenir molt menys del que és habitual. Segons La TdT de Catalunya Ràdio, 42 aparicions, quan la seva mitjana supera les setanta. Mèrit també d'un Eibar coherent amb la seva idea, valent i que amb més encert en atac hauria pogut complicar el partit al Barça.

La línia defensiva visitant, però, comportava un risc evident. I quan el Barça va aconseguir combinar després de vint minuts d'espessor, va arribar el primer gol de Suárez al Camp Nou en dos mesos i mig. L'assistència, d'un Coutinho reviscolat, determinat a recuperar la titularitat. Va perdre més de la meitat de pilotes que al Ciutat de València i va servir cinc passades de mèrit.

Al final, si el Barça va golejar és perquè va penalitzar els pocs moments en què l'Eibar es va distreure. El 2 a 0 va tenir l'origen en una pèrdua de l'exespanyolista Arbilla: defensa desmuntada, velocitat en la combinació dels puntes, acceleració final de Leo Messi i gol 400 a la Lliga. I el 3 a 0, jugada de murri de Sergi Roberto. Serveix un "out" de pressa i guanyant metres, però mentre els defenses guipuscoans es queixen, Luis Suárez ja ha definit amb l'exterior: catorzè gol al campionat.

Amb el partit resolt, els 71.000 espectadors del Camp Nou van aplaudir la feina de Marc Cucurella. Un bon aval per tornar... o per quedar-se a Eibar.

ARXIVAT A:
MessiLuis Suárez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut