Messi guia la victòria del Barça a La Romareda contra un Saragossa enfonsat (0-2)

El Barça n'ha tingut prou amb la inspiració de Messi per derrotar el Saragossa a La Romareda (0-2). L'argentí, amb dos gols, ha liderat el triomf dels blaugranes contra un rival enfonsat i que ha jugat tota la segona meitat amb deu per l'expulsió de Ponzio. Tot i no fer un partit gaire fluid, el Barça ha trobat moltes facilitats per sumar els tres punts en un camp històricament hostil i d'aquesta manera ha encadenat la quarta victòria a domicili, el millor registre en la història del conjunt blaugrana fora de casa a la Lliga. El Saragossa, per la seva banda, continua sense aixecar el cap i seguirà una setmana més com a cuer de la classificació amb només tres punts en vuit jornades.

Malament han començat les coses per al Saragossa quan a l'escalfament Sinama Pongolle, que havia de ser titular, s'ha lesionat. Aquest ha estat el primer de molts contratemps per a un conjunt aragonès que no reacciona en aquest inici de temporada. A la primera part, molts ítems d'aquest Barça d'inici de campionat. L'equip blaugrana necessita crear moltes ocasions per marcar un gol. Hauria pogut marcar Villa, hauria pogut marcar Pedro també a passada de Villa i hauria pogut marcar Dani Alves, que ha actuat de migcampista amb una defensa de tres a l'estil del Dream Team.

Guardiola reinventa, però hi ha coses que no canvien. El rival arriba poc, però sempre en té alguna i clara. No l'ha aprofitat Braulio, que ha fet un xut molt escarransit al cos de Valdés, i el partit no s'ha trencat fins al minut 41. Villa ha fet de Messi, i Messi, de Villa. El Guaje arrossega fins a quatre jugadors i l'argentí rep l'assistència per definir tot sol. No ha marcat Villa, però amb aquesta maniobra amb assistència inclosa difícilment ningú li retreurà que no marqui.

Messi sentencia

A la represa, el món al revés per segona vegada. El passador torna a ser David Villa, i el rematador, Leo Messi. Una acció que arribava amb 10 contra 11. El Saragossa ha jugat tota la segona part en  inferioritat per expulsió directa de Ponzio per etzibar una trompada a Dani Alves.

El zero a dos ha estat un gol que il·lustra molt bé el que li costa marcar al Barça. Keita ha fet la primera rematada; refusa Doblas; Iniesta fa la segona rematada; refusa un defensa, i a la tercera, gol de Messi, el de la tranquil·litat en un camp que se li dóna molt bé. Dotzè gol de l'argentí aquesta temporada i cinquè a la Lliga.

Amb el partit sentenciat, el Barça s'ha deixat anar davant un rival entregat i que no ha creat cap mena de perill sobre la porteria de Valdés. L'ocasió més clara l'ha tinguda Villa, però l'asturià continua negat de cara a porteria i s'ha topat amb el pal, el quart d'aquesta temporada. El Guaje ho ha tornat a intentar però no hi ha hagut manera. Tot i la sequera golejadora de Villa, el Barça ha encadenat la quarta victòria a domicili, el millor registre de tota la història del conjunt blaugrana a la Lliga, i ha enfonsat una mica més el Saragossa, que amb només tres punts en vuit jornades seguirà una setmana més com a cuer de la classificació.