Barcelona

Més vigilància a la Boqueria l'endemà de denunciar-se que s'hi exerceix la prostitució

L'aparició als mitjans de comunicació de les molèsties que provoca l'exercici de la prostitució al voltant del mercat de la Boqueria, a Barcelona, ha fet que aquesta nit hi hagués menys problemes que mai i que els paradistes tinguessin el dia més tranquil dels últims mesos. La Guàrdia Urbana ha incrementat les dotacions que patrullen per l'entorn del mercat i això ha ajudat a fer fugir de la zona prostitutes i clients.

Actualitzat
Els paradistes i els veïns del mercat de la Boqueria estan tips de les molèsties que els provoca l'exercici de la prostitució a la zona, i estan convençuts que, d'aquí a pocs dies, quan els focus mediàtics es dirigeixin cap a una altra direcció, la presència policial es tornarà a reduir i les prostitutes i venedors de productes robats i drogues tornaran al mercat durant la nit.

De fet, des de l'Associació de Comerciants del Mercat s'ha denunciat diverses vegades aquesta situació. Consideren que no es donen les condicions de salubritat necessàries perquè al lloc hi puguin circular aliments frescos. Segons els venedors, cada dia han d'escombrar preservatius usats que troben a l'entrada de l'establiment.

També l'associació Amics de la Rambla ha demanat un canvi de legislació i, els veïns del barri de Sant Antoni, que també han constatat un augment del nombre de prostitutes a la zona, volen càmeres de seguretat i més vigilància policial.

Per la seva banda, els grups de CiU, ERC i el PP a l'Ajuntament de Barcelona acusen el govern municipal de no tenir voluntat d'aplicar i de fer complir l'ordenança de civisme, que entre altres coses regula la prostitució als carrers de la capital catalana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut