Més places de 1r d'ESO als instituts públics de Barcelona per l'augment de demanda

El curs 2020-21 s'obrirà un institut nou i quatre instituts escola, per ampliar l'oferta de places davant la demanda creixent d'escola pública per part de les famílies

Àgata Fàbregas i Iacma MonterdeActualitzat

L'oferta de places públiques de 1r d'ESO per al curs 2020-21 (els infants nascuts l'any 2008) augmenta a Barcelona. En total, s'oferiran 14 grups més que el curs anterior, gràcies a la creació d'un institut i quatre instituts escola nous.

L'institut Vapor del Fila oferirà 3 grups de 1r d'ESO. S'ubicarà en mòduls prefabricats, concretament en els que actualment ocupa l'institut La Sagrera Sant Andreu.

L'institut escola Rec Comtal sortirà de la fusió de tres centres: l'escola Ramon Berenguer III, l'escola Ramon i Cajal i l'institut Josep Comas i Solà.

L'institut escola Coves d'en Cimany es farà a partir del creixement de l'escola que porta el mateix nom, al barri del Carmel.

L'institut escola Eixample (nom provisional) es crea a l'equipament del Col·legi Immaculada Concepció, el primer centre concertat que es convertirà en públic.

I l'institut escola Plaça Comas es crea a partir del creixement de l'escola Les Corts i s'ubicarà a l'edifici de l'escola Ausiàs March, que l'any que ve tancarà.

 

(CCMA)


Amb aquests 4 nous instituts escola, Barcelona ja comptarà amb 10 centres d'aquest format que es vol potenciar per donar més continuïtat entre la primària i la secundària.


Grups addicionals

A més, per ampliar l'oferta de places públiques, s'obriran grups addicionals en 6 centres. S'obrirà un grup extra de P3 a les escoles Francesc Macià, de Sants-Montjuïc, Estel, de Sant Andreu, i Pau Casals, de Gràcia.

De 1r d'ESO es preveu obrir el que col·loquialment es coneix com a "bolet", a l'institut La Sagrera Sant Andreu, al Jaume Balmes, de l'Eixample, i a l'institut escola Coves d'en Cimany.


Noves instal·lacions

Una altra de les novetats per al curs que ve és que, finalment, i després de més d'una dècada en barracons, l'escola de La Maquinista podrà estrenar edifici.

 

(CCMA)


També està previst que es traslladi a un nou equipament, del carrer Numància, l'escola Anglesola, fins ara en una ubicació provisional.


Contra la segregació

El Consorci d'Educació de Barcelona vol fer un pas més per lluitar contra la segregació. Tal com s'ha començat a fer el curs 2019-20 amb el Pla contra la segregació escolar, s'ha preassignat plaça als alumnes amb més necessitats -més de 2.000- a diferents centres de la ciutat. D'aquesta manera es vol aconseguir un repartiment més equitatiu.

A més, aquest pròxim curs també es deixaran buides algunes places de 24 escoles i 2 instituts, perquè puguin absorbir els alumnes que vagin arribant durant el curs i evitar d'aquesta manera que sempre siguin els centres amb menys demanda (i, per tant, amb vacants) els que reben la matrícula viva.


Assignació d'estiu

Una altra de les novetats és que a totes les sol·licituds que arribin a l'estiu, un cop tancat el període de preinscripció ordinari, se'ls assignarà una plaça al setembre i no a mesura que vagin arribant com passava fins ara.

S'esperarà a tenir totes les sol·licituds i el 6 de setembre es faran totes les assignacions alhora un cop acabades les llistes d'espera.

D'aquesta manera es pretén poder fer les assignacions de forma més equilibrada i trobar la plaça més adient per a cada alumne, i també com garantir la igualtat d'oportunitats pels alumnes que arriben durant les vacances.

La preinscripció per al curs 2020-21 es farà del 23 de març a l'1 d'abril.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut