Més País: la candidatura pel 10N amb què Errejón vol "garantir un govern progressista"
Íñigo Errejón, durant el seu discurs a l'assemblea de Més Madrid (EFE)
Madrid

Més País: la candidatura per al 10N amb què Errejón vol "garantir un govern progressista"

L'exmembre d'Unides Podem no aclareix en quines províncies presentarà llistes

RedaccióActualitzat

Íñigo Errejón ha formalitzat la seva candidatura a les eleccions del 10N. Davant l'assemblea de Més Madrid, l'exnúmero 2 de Podem ha presentat les línies mestres del seu programa sense aclarir del tot en quins territoris presentarà llistes.

Errejón ha advertit que es presenta per combatre l'abstenció i per garantir que, després de les eleccions, hi haurà un govern progressista.

"Vaig dir fa molt temps que no venia a estar en política, sinó a fer política", ha dit Errejón, que després ha afegit: "Estic disposat a encapçalar una candidatura que garanteixi un govern progressista."

 

 

"Ens presentarem exclusivament allà on siguem útils al bloc progressista. Ajudarem a sumar i on no sigui possible, direm als ciutadans que esperaven votar-nos que 'ho sentim, aquí encara no ho podem fer i et demanem que votis al bloc progressista'. Primer Espanya, primer el país, i després les sigles."

 

La formació de l'exmembre d'Unides Podem està treballant confluències amb altres grups d'esquerres d'arreu de l'Estat, com ara les marees de Galícia o Compromís, al País Valencià, amb el qual ja ha arribat a un acord. De fet, en el seu discurs Errejón ha agraït a la formació valenciana, en català, que ja hagi pres la determinació de fer-ho.

 

El portaveu de Més Madrid, amb altres membres destacats de la formació (EFE)

 

Sánchez evita pronunciar-se

En una roda de premsa a Nova York, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no ha respost si la irrupció d'Errejón a la política espanyola beneficiarà o perjudicarà el PSOE.

S'ha limitat a dir que representa la recomposició de l'espai del Podem de Pablo Iglesias.

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NEleccionsUnides PodemÍñigo ErrejónMés País
Anar al contingut