Mèxic

Més d'un milió de persones es mobilitzen al centre de Mèxic a favor del candidat de l'esquerra López Obrador

Nova demostració de força del candidat de l'esquerra a les passades eleccions de Mèxic. Andrés Manuel López Obrador ha mobilitzat més d'1.200.000 persones, segons el seu entorn, en una nova manifestació al cor de la capital mexicana. Un cop més han reclamat que es tornin a comptar els vots dels comicis que López Obrador va perdre per un 0,58%. A més, el candidat ha proposat als seus seguidors que instal·lin campaments de resistència arreu de la ciutat com a senyal de protesta. Uns campaments en què el mateix López Obrador hi viurà fins que no es resolgui la qüestió.

Actualitzat

Més d'un milió de persones s'han manifestat a Mèxic per donar suport al candidat presidencial per la coalició "Pel Bé de Tots" en la mobilització més multitudinària que s'ha celebrat al país, segons la secretaria de Seguretat Pública del Districte Federal. Els simpatitzants de López Obrador han omplert les immediacions de la Font de Petrolis. Des d'allà, s'han desplaçat per l'avinguda de la Reforma i han arribat fins a la plaça Zócalo.

Al final de la manifestació, el líder del Partit de la Revolució Democràtica ha proposat als seus seguidors que instal·lin campaments de resistència arreu de la ciutat per protestar contra els resultats electorals del 2 de juliol i per donar suport a la demanda de recompte vot per vot que reclamen que el porti a terme el Tribunal Electotal del Poder Judicial de la Federació. Així, s'instal·laran 47 campaments de resistència fins que es comptin els vots casella per casella. A més, el mateix López Obrador ja ha anunciat que hi viurà fins que el tribunal resolgui la qüestió i es proclami un president electe que s'hagi escollit dins de la legalitat.

El candidat de l'esquerra reclama que es tornin a comptar els vots dels comicis després que l'Institut Federal Electoral va donar un avantatge de 0,58% al candidat oficialista del Partit d'Acció Nacional (PAN), Felipe Calderon. López Obrador va titllar aquests resultats de "frau electoral" i va anunciar mobilitzacions que, segons ha recordat, s'estan fent de manera pacífica.

Anar al contingut