Imatge d'arxiu de camions circulant per una carretera.
La restricció del pas de camions era una vella demanda dels veïns.
Girona

Més d'un milió de camions deixen de circular per l'N-II el primer any de la prohibició

L'accidentalitat entre Maçanet i la Jonquera s'ha reduït en 11 víctimes mortals el primer any de vigència de la prohibició

RedaccióActualitzat

Més d'un milió cent mil camions han deixat de circular per l'N-II i s'han desviat cap a l'AP-7 en el primer any de funcionament de la prohibició acordada per la Generalitat, Foment i Abertis, segons les dades que ha fet públiques el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

L'accidentalitat entre Maçanet de la Selva i la Jonquera s'ha reduït i en aquest tram les víctimes mortals han caigut en 11 (de 15 a 4) durant el 2013.

El conseller Vila ha valorat positivament l'impacte del primer any d'aplicació de les restriccions de trànsit als vehicles pesants, de quatre eixos o més, a la carretera N-II al seu pas per la província de Girona, on els camions són desviats per l'autopista AP-7.

Es mantindrà fins al desdoblament de l'N-II

El conseller ha assegurat que s'han assolit "el principal dels objectius de la mesura: reduir dràsticament la sinistralitat en aquest tram de l'N-II", que no està desdoblat i travessa alguns municipis que es van aixecar en peu de guerra per l'alta accidentalitat.

"La mesura ha estat molt efectiva i la mantindrem fins que aconseguim resoldre definitivament el desdoblament de l'N-II, un tema que afortunadament avança progressivament", ha dit el conseller.
  
Santi Vila ha subratllat que la mesura, que es complementa amb bonificacions per als vehicles pesants a l'AP-7, "s'ha pogut sostenir econòmicament i significa que tindrà un impacte 0 en el pressupost del govern de Catalunya i del Ministeri de Foment".

Anar al contingut