Barcelona

Més d'un miler de persones protesten contra "la censura" del CAC en la concessió de freqüències radiofòniques

Més d'un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte al matí davant la seu del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per protestar pel resultat del repartiment de les freqüències radiofòniques. La formació política Ciutadans, organitzadora de l'acte, critica que s'hagi retallat concessions a algunes emissores com la Cope. Segons aquest partit, això demostra que el CAC "censura" els mitjans que són crítics amb el govern.

Actualitzat
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat que el CAC és un instrument de la Generalitat per "mantenir l'oasi polític" i premiar els mitjans de comunicació "que aplaudeixen el govern", i ha reclamat una entitat "més tècnica que política". El president de Ciutadans ha explicitat que la protesta no era "per defensar una ràdio en concret, sinó per la defensa de la llibertat d'opinió".

La protesta té lloc després que l'entitat reguladora va adjudicar recentment 83 freqüències de ràdio en un procés en què es van quedar fora cadenes com la COPE, Punto Radio i el Grup Zeta, entre d'altres.

El president del CAC, Josep Maria Carbonell, va comparèixer a principis de mes al Parlament i va defensar la independència de tots els consellers a l'hora de concedir les llicències. El procés va rebre el suport dels partits que integren el govern i de CiU, però el PP i Ciutadans van qualificar l'actuació d'irregular i de falta de transparència. Un membre del CAC nomenat a proposta del PP va reconèixer haver rebut amenaces. A més, a les polèmiques polítiques s'hi afegeix la troballa ara fa uns dies d'un micròfon il·legal en un despatx de la seu del CAC.
Anar al contingut