Un moment de la manifestació de treballadors de Derbi. (Foto: ACN)
Un moment de la manifestació de treballadors de Derbi. (Foto: ACN)
Barcelona

Més d'un centenar de treballadors de Derbi marxen contra el tancament de la planta de Martorelles

Més d'un centenar de treballadors de Derbi s'han concentrat a Barcelona per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació que preveu traslladar la producció de Martorelles a Itàlia, una deslocalització que deixarà 200 persones sense feina. La marxa s'ha iniciat a la Casa Batlló, en ple passeig de Gràcia, i ha posat punt final davant del consolat italià, ja que la propietària de Derbi és la multinacional italiana Piaggio.

Actualitzat
La mobilització dels treballadors de Derbi en contra del tancament de la planta de Martorelles ha finalitzat amb el lliurament al consolat italià d'una carta adreçada al president i director execitiu de Piaggio, en què recorden, tal com ha explicat el president del comitè d'empresa, Josep Maria Farràs, que el trasllat incompleix l'acord firmat el 2009 que garantia la viabilitat de les plantes de Martorelles.

El comitè d'empresa té previst reunir-se amb el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, i amb representants de la companyia per negociar un ERO que els treballadors es neguen a acceptar. De moment, els intents de la Generalitat per evitar aquesta deslocalització no han fructificat.
Anar al contingut