Els rectors de les universitats públiques catalanes, en suport a l'amnistia

Més d'un centenar de rectors universitaris i acadèmics catalans reclamen l'amnistia

Òmnium Cultural els ha convocat en suport de l'amnistia dels presos i exiliats de l'1-O

ACN/RedaccióActualitzat

Els rectors de les universitats públiques catalanes i més d'un centenar d'acadèmics i investigadors han reclamat l'amnistia per als líders independentistes empresonats i exiliats.

Convocats per Òmnium Cultural, han escenificat el seu suport amb una fotografia a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona al costat del vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, que ha destacat el paper de les universitats com a "punt de trobada dels valors compartits".

"Les universitats del nostre país, una de les peces clau per a la sortida de la crisi econòmica i social que patim, han tornat a demostrar que estan sempre al costat dels drets i les llibertats", ha assegurat, i ha considerat "evident" el "gran consens de país a favor de l'amnistia".

Han participat en la iniciativa els rectors de les universitats públiques catalanes, així com personalitats del món acadèmic català i també d'algunes universitats internacionals.

Aquesta és la llista dels signants:

Llista d'acadèmics a favor de l'amnistia by Moderador Noticies Web on Scribd


Òmnium ha anunciat que durà a terme una mobilització massiva arreu de Catalunya el proper 10 d'abril amb l'objectiu de mostrar que l'amnistia "és un dels grans consensos de país, que aplega el suport de més del 80% de la societat".

En aquest sentit, continua recollint signatures de suport a la llei d'amnistia, que aquesta setmana va ser rebutjada per la mesa del Congrés dels Diputats.
         

ARXIVAT A:
Òmnium CulturalJordi CuixartProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut