Tunis

Més disturbis a Tunis en una manifestació per demanar que el partit governat deixi el poder

Un miler de manifestants han recorregut pacíficament la principal avinguda de la capital de Tunísia però les forces de seguretat han intentat dispersar la protesta amb canons d'aigua, gasos lacrimògens i trets a l'aire. Això el dia que Tunísia hauria d'anunciar el nou govern de coalició després de la fugida del president Ben Ali.

Actualitzat
Tunis ha viscut aquest matí una altra protesta al carrer en aquest cas per demanar que el partit que encara governa el país, la Reagrupació Constitucional Democràtica, abandoni el poder.

Un miler de persones han recorregut pacíficament la principal avinguda de la capital de Tunísia però les forces de seguretat els han intentat dispersar amb canons d'aigua, gasos lacrimògens i trets disparats a l'aire.

Els manifestants han pressionat perquè les figures clau del partit de l'exdictador Ben Ali no estiguin en el nou govern d'unitat nacional. El nou govern tindrà com a objectiu restablir l'ordre i eradicar el règim de partit únic.

Un nou govern de coalició ?

Avui s'hauria s'anunciarà el nou govern de coalició de Tunísia. Les negociacions per integrar tres importants membres de l'oposició legal s'han fet en les últimes hores enmig dels intents de l'antiga guàrdia presidencial de sabotejar l'incipient procés de transició.

Les forces de seguretat també han hagut de sufocar les milícies lleials al president Zine al-Abidine Ben Ali en altres punts de la capital, Tunis. El primer ministre de Tunísia, Mohamed Ghannouchi, ha advertit que no permetran que imperi el caos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut