Més del 90% de les "food truck" gironines pleguen per les restriccions en els festivals
A causa de les restriccions per la Covid, aquest 2020 no han pogut instal·lar-se en els pocs festivals de música que s'han celebrat i lamenten que no tenen "cap suport" per part de l'administració
Més del 90% de les "food truck" gironines pleguen per les restriccions en els festivals

Més del 90% de les "food truck" gironines pleguen per les restriccions en els festivals

A causa de les restriccions per la Covid, aquest 2020 no han pogut instal·lar-se en els pocs festivals de música que s'han celebrat i lamenten que no tenen "cap suport" per part de l'administració

TEMA:
Turisme
Imatge d'arxiu de "food truck" o caravanes gastronòmiques a Salt (ACN)

Aquesta també ha estat una mala temporada per a les "food truck" gironines: més del 90% han hagut de tancar per les restriccions per la Covid que imposen els pocs festivals de música que han tirat endavant, segons denuncia el sector.

I és que llevat d'algunes festes puntuals, aquest 2020 no han pogut treballar en la majoria d'esdeveniments que participaven altres anys.

Un bon exemple és l'Acústica de Figueres, que omplia la plaça Catalunya d'aquestes particulars caravanes gastronòmiques, una activitat que s'ha suprimit aquest any, malgrat que el festival s'ha dut a terme.

Tot plegat ha dut al sector a deixar la caravana a casa i dedicar-se a una altra cosa. "Alguns treballen en el món de l'hostaleria i d'altres s'han intentat muntar alguna cosa pel seu compte. Però res de seguir els festivals", assenyala Francesc Darnés, un dels socis fundadors de l'Associació Girona Food Truck.

Ara només treballen dues "food truck", de la trentena que hi havia l'any passat. A més, ho han fet a un ritme molt diferent, ja que la limitació de públic afecta directament al negoci.

 


            
Reclamen més suport de les administracions

Una de les demandes que fa el sector és tenir el suport de les administracions, ja que, asseguren, sempre han estat lligats a l'organitzador. "Fins avui no ens han ajudat gens", lamenta Darnés.

Entre les denúncies que fan hi ha el fet que encara ara estan considerats com a "venda ambulant", malgrat que abans d'entrar a un festival i obrir els demanen "un munt de documentació".

A més, el problema s'agreuja perquè hi ha hagut una "sobreexplotació del mercat" de les "food truck".

En aquest sentit, Darnés assenyala que la "poca feina que hi ha" se l'han de dividir moltes empreses que busquen aquests esdeveniments.


"No ens surt a compte"

Un d'aquests negocis que ha vist com no podia treballar és el que porta en l'Àlex Antolín. Explica que ha fet coses "molt puntuals" i que els grans festivals no han permès "food truck". A més, en els pocs llocs que han anat s'han trobat que el preu per ser-hi era el mateix o molt similar al d'altres anys, tot i que l'aforament estava molt limitat.

Antolín va estar durant quatre dies a la festa major de la Bisbal d'Empordà, on els organitzadors els van cobrar "relativament poc". "Aquí hem tingut la sort que era un lloc on no hem hagut de fer una gran despesa, però tot i això ens ha anat just", assenyala.  

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut