Barcelona

Més del 75% de les carreres universitàries de Catalunya estaran adaptades a Bolonya el curs vinent

El 75% dels títols universitaris estaran adaptats al pla Bolonya el curs que ve. Una xifra que contrasta amb el 10% de les titulacions adaptades que s'ofereixen en aquests moments. El curs 2009-10 serà el gran any de la posada en marxa de la nova reforma universitària, segons el Comissionat d'Universitats.

Actualitzat
A partir del setembre, tres de cada quatre carreres s'anomenaran graus i totes duraran quatre anys. Concretament, de les més de 500 titulacions que s'oferiran a les universitats públiques catalanes, unes 330 ja seran amb el format del nou Espai Europeu d'Educació Superior. Encara n'hi haurà 188 que s'impartiran amb el pla d'estudis actual. La Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Oberta de Catalunya són les dues úniques que ja tindran el 100% dels títols adaptats a Bolonya, seguides de la Universitat de Barcelona, amb el 89%.

Això precisament quan en els últims dies les mobilitzacions en contra el Pla Bolonya han tornat a reactivar-se. La Comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, ha dit que són proporcionals a la importància del canvi, però també que el procés ara mateix és impossible de bloquejar. Palmada ha dit, per altra banda, que s'està treballant perquè el govern central ampliï les beques i també perquè es puguin compatibilitzar estudis i feina, que són algunes de les demandes dels estudiants.

Els estudis adaptats hauran d'oferir una llengua estrangera i també serà obligatori que es facin pràctiques externes. Precisament avui comença a Fira de Barcelona el Saló de l'Ensenyament, que aquest any fa una difusió especial de l'espai universitari europeu.

Anar al contingut