Veneçolans fent cua en un refugi de migrants a la frontera amb Colòmbia (Reuters)
Veneçolans fent cua en un refugi de migrants a la frontera amb Colòmbia (Reuters)

Més de tres milions de persones han emigrat de Veneçuela des del 2015

Un representant de les Nacions Unides apunta que, si la situació segueix així, pel 2020 podrien haver marxat 5 milions de veneçolans

RedaccióActualitzat

Ja són més de tres milions de persones les que han marxat de Veneçuela des de l'any 2015 per la crisi econòmica i política que pateix el país.

Les dades, les ha presentat les Nacions Unides, que indiquen que es tracta d'un èxode massiu i forçós de grans dimensions. Es tracta d'una de les crisis humanes més importants que mai ha viscut l'Amèrica Llatina.

Aquests tres milions de migrants representen el 10% de la població de Veneçuela, que té aproximadament 30 milions d'habitants.

És a dir, un de cada deu veneçolans ha marxat del país en els darrers tres anys. Però si la tensió al carrer continua i no s'ha posat fi al conflicte, per l'any 2020 podrien ser 5 milions les persones que s'hagin anat, segons l'ONU.
 

 

El representant especial de les Nacions Unides a l'Amèrica Llatina, Eduardo Stein, ha expressat la seva preocupació:

"Moltes de les persones que estan sortint -sobre 4.000 al dia- de Veneçuela són una població precària, normalment en condicions de molta escassetat."

Stein també ha indicat que una propera solució del conflicte no faria que la majoria dels immigrants tornessin:

"Encara que hi hagués una solució interna a aquesta situació en un relatiu curt plaç, el retorn dels gairebé tres milions i mig de persones que han sortit trigarà molt de temps."

El pitjors aspectes d'aquesta massiva sortida de ciutadans de Veneçuela són la desnutrició infantil i la falta de medicaments. Segons l'organisme unilateral, aquestes dues necessitats s'han d'atendre "urgentment".
 

 

Són 16 els països que han rebut l'èxode de veneçolans, i l experts en migracions de l'ONU apunten que la seva ha acollida ha estat "tot un exemple" per Europa, rebent-los de manera positiva i ràpida.

ARXIVAT A:
VeneçuelaMigracions
Anar al contingut