Més de mil famílies no cobren la renda garantida per un error de la Seguretat Social
La Maria, veïna del barri de Sant Roc de Badalona, és una de les afectades per l'error de la Seguretat Social

Més de mil famílies no cobren la renda garantida per un error de la Seguretat Social

L'error amb l'ingrés mínim vital ha provocat un segon càlcul erroni de la Generalitat, al novembre han rebut uns 560 euros menys, i ho estan passant malament

Unes 1.100 famílies catalanes beneficiàries de l'ingrés mínim vital, l'IMV i de la renda garantida de ciutadania, l'RGC, han cobrat aquest novembre més de 500 euros menys.

El motiu és un error del Ministeri de la Seguretat Social, que paga l'IMV a aquestes famílies, que va ingressar-los més diners, perquè hi va sumar erròniament la prestació per fills a càrrec.


Error de l'Estat que en provoca un altre de la Generalitat

La Conselleria de Drets Socials, que els paga la renda garantida, complementària de l'IMV, va calcular-la d'acord amb aquesta xifra errònia, de manera que els van pagar menys diners.

Però quan el mateix Ministeri es va adonar de l'error, va retirar els pagaments fets de més, i el resultat és que al novembre totes aquestes famílies han cobrat 560 euros menys de mitjana.

Els intents que han fet les famílies per esmenar l'error han estat infructuosos, no han aconseguit que els ingressin el que els falta i ho estan passant malament. 

"Invasió competencial" i "infern burocràtic"

La notícia l'ha avançada RAC1, i l'ha confirmada TV3 amb Drets Socials, que ho ha qualificat d'"invasió competencial" de l'Estat, i també d'"infern burocràtic" per a les famílies.

Oriol Amorós, secretari general de la Conselleria de Drets Socials, ha reclamat que l'Estat cedeixi les competències d'aquests ajuts per evitar aquest tipus d'errors:

"El que és la garantia de ciutadania està dividida en dos trossos amb dues normatives diferents, i això és una invasió competencial en tota regla, però és també un infern burocràtic per a les persones vulnerables."

Drets Socials ha assegurat que aquest desembre no hi haurà aquest error, i que procuraran ingressar-los els diners del novembre que falten.

Un equip d'Informatius de TV3 ha entrevistat algunes famílies afectades per aquest error, i també el responsable de la plataforma Som Badalona del barri de Sant Roc, que les ha ajudat a passar el mes:

 

 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut