Extinction Rebellion vol que el govern britànic adopti mesures dràstiques contra el canvi climàtic (Font: EFE)
Londres

Més de mil detinguts a Londres en les protestes contra el canvi climàtic

El grup ecologista Extinction Rebellion va començar les protestes el 14 d'abril, i Scotland Yard ja ha confirmat que hi ha almenys 1.065 detinguts

RedaccióActualitzat

La Policia Metropolitana de Londres ja ha detingut més de 1.000 persones des que van començar les protestes d'Extinction Rebellion. El moviment reclama a les autoritats britàniques mesures dràstiques per frenar el canvi climàtic.

Les protestes es van iniciar fa una setmana i Scotland Yard ha confirmat almenys 1.065 detinguts, dels quals 53 ja han estat imputats formalment. La policia ha demanat als manifestants que posin fi "al més aviat possible" als talls de zones neuràlgiques de la capital britànica.

 

 

L'objectiu d'Extinction Rebellion és que el govern britànic adopti mesures dràstiques per reduir a zero les emissions de diòxid de carboni l'any 2025. Aquest moviment ha fet una crida a fer una gran acampada per paralitzar, almenys durant una setmana, el centre de Londres.

 

 

Greta Thunberg recolza la protesta

Entre els qui han donat el seu suport a aquestes mobilitzacions hi ha la jove activista sueca Greta Thunberg, que el passat diumenge va pronunciar un discurs davant els manifestants i té previst reunir-se aquesta setmana amb les autoritats.

 

 

El Museu d'Història Natural, escenari de les protestes aquest dilluns

Activistes del grup Extinction Rebellion han traslladat les seves protestes al Museu d'Història Natural de Londres aquest dilluns. Aproximadament un centenar de persones s'han estirat sota l'esquelet de la balena blava que s'exhibeix en una de les sales del museu durant mitja hora.

Després que la policia obligués els activistes a desallotjar Oxford Street, el pont de Waterloo i Parliament Square, el grup s'ha instal·lat a Marble Arch.

El moviment ecologista que denuncia l'emergència climàtica

El grup ecologista Extinction Rebellion va iniciar diverses protestes el passat 31 d'octubre del 2018 amb una declaració de rebel·lió feta a la plaça del Parlament de Londres. Les manifestacions contra el canvi climàtic van començar el 14 d'abril d'aquest mateix any i, en poc més d'una setmana, la policia britànica ja ha detingut més d'un miler de persones.

Els ecologistes denuncien la situació d'emergència climàtica i demanen invertir totes les polítiques que no siguin coherents amb la lluita contra el canvi climàtic.

Demanen, a més, que el govern promulgui mesures polítiques legalment vinculants per reduir a zero les emissions de diòxid de carboni i que l'Assemblea Nacional Ciutadana supervisi els canvis.

 

ARXIVAT A:
Greta ThunbergCrisi climàtica
Anar al contingut