Parats esperant el torn en una oficina d'ocupació, en una imatge d'arxiu
Parats esperant el torn en una oficina d'ocupació, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Més de la meitat dels parats de Catalunya sumen més d'un any sense trobar feina

L'atur creix. La taxa de parats se situa en el 17,3% a Catalunya, una dada que al conjunt de l'Estat supera el 20%. Són gairebé 700.000 els catalans sense feina, i és especialment preocupant que cada cop n'hi ha més que no es poden reenganxar al mercat laboral. Més de la meitat d'aquests aturats fa més d'un any que són incapaços de trobar feina i entren a formar part dels anomenats "aturats de llarga durada".

Actualitzat
Més de la meitat dels parats que hi ha a Catalunya no poden traspassar la línia que els separa d'un lloc de treball després de més d'un any d'intentar-ho i ja són parats de llarga durada. N'hi ha uns 350.000 a Catalunya, més del 50% del total. En un any s'hi han incorporat més de 140.000 persones, segons l'enquesta de la població activa feta pública aquest divendres.

El sector serveis, que durant l'estiu va ajudar a reduir el nombre de parats i augmentar l'ocupació, no va mantenir la regularitat. Malgrat la campanya de vendes de Nadal, el nombre de parats durant el quart trimestre va tornar a augmentar. En un any, el nombre d'aturats ha augmentat de 43.000 persones, i el total ja supera el 17% de la població activa.

A l'estat espanyol, l'atur també ha crescut i s'ha situat a nivells de l'any 97. Després de l'increment del quart trimestre, l'any va acabar amb 370.000 parats més, amb una taxa que supera el 20%.

El lleuger augment dels contractes indefinits l'atribueix el govern espanyol a la reforma laboral que es va aprovar a l'estiu.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut