Llibreters i floristes admenten que el Sant Jordi al juliol s'haurà de fer encara amb mesures de distanciament (ACN/Mar Vila)
Llibreters i floristes admeten que el Sant Jordi al juliol s'haurà de fer encara amb mesures de distanciament (ACN/Mar Vila)
Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio

7 de cada 10 catalans no comprarà ni llibre ni rosa per Sant Jordi

Segons la tercera entrega del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS, més de la meitat dels que tenen intenció d'adquirir un llibre ho faran per Amazon

RedaccióActualitzat

Males perspectives per a les llibreries de proximitat aquest Sant Jordi, malgrat les múltiples iniciatives que el sector està posant en marxa. Segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS, són ben pocs els qui -a hores d'ara- tenen decidit comprar llibres a través de les webs dels petits comerços.

Tot i el confinament, que dijous és Sant Jordi no passa desepercebut per la immensa majoria dels catalans, però això no es traduirà aquest any en una compra massiva de flors i llibres. La situació és, malauradament, excepcional.

Un 70% dels enquestats assegura que no té pensat comprar res dijous, en contra d'un 17%, que intentarà comprar llibres de paper i un 10% que es decanta pel format digital. Prop d'un 13% alerta que no pensa renunciar a les roses.

 

 

On es compraran, els llibres?

Aquest és el moll de l'os del debat dins del sector dels llibres. Dels qui asseguren que per Sant Jordi es grataran la butxaca, gairebé un 60% comprarà a través d'Amazon; un 35% confiarà en la web de la seva llibreria de confiança. La resta, una cinquena part dels lectors, optaran per altres centrals de compra.

 

Les propostes i les diferents iniciatives de llibreters i editors

Llibreters i editors proposen diferents iniciatives per fomentar la lectura i la compra de llibres durant el confinament. A "El matí de Catalunya Ràdio" ho debaten amb amb Maria Bohigas, editora de Club Editor, Joan Sala, editor de Comanegra, Maite Cusó, sòcia fundadora i llibretera de la llibreria cooperativa Pebre Negre; Fe Fernàndez, llibretera de L'Espolsada, i Joan Carles Girbés, director editorial de SOM:


El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 1200 enquestes online fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en tres setmanes: setmana 1, el 3 i 4 d'abril; setmana 2, el 10 i 11 d'abril, i setmana 3, el 17 i 18 d'abril.

ARXIVAT A:
Coronavirus Sant Jordi
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut