A Sant Pere de Torelló només es presenta una candidatura (CC BY-SA 2.0/Xavier Béjar)

Més de cent municipis catalans ja saben qui ocuparà l'alcaldia

Són localitats on es presenta una sola candidatura, en la majoria de casos de formacions polítiques locals sota el paraigua d'algun partit tradicional

RedaccióActualitzat

A Catalunya hi ha 109 municipis on només es presenta una candidatura a les eleccions municipals del 28M. Els electors trobaran una única papereta al col·legi electoral i abans de votar tothom ja sap qui ocuparà l'alcaldia.

Si tenim en compte que a Catalunya hi ha 947 municipis, la xifra dels que tindran una sola candidatura és força elevada, ja que supera el 10%. Aquesta és la llista completa.

 

La majoria de candidatures úniques són de formacions polítiques locals, tot i que gairebé sempre estan sota el paraigua d'algun dels partits tradicionals.

Qui en té més és Esquerra-Acord Muncipal, que és l'única candidatura en 52 municipis. Junts-Compromís Municipal, en 33 poblacions. Després ve el PSC-Candidatura de Progrés, en 5.

CUP-Amunt i PDeCAT-Ara pacte local són candidatura única en un municipi. Els partits locals independents sumen 17 municipis.

 

No tots són pobles petits

La majoria dels municipis on es presenta una sola candidatura són pobles petits amb molt poca població. Però hi ha excepcions. Una és Sant Pere de Torelló, on els seus 2.500 veïns no hauran de triar entre diverses candidatures.

 

En els municipis de menys de 250 veïns en què es voten llistes obertes també hi ha partits que tenen l'alcaldia assegurada. Són casos en què el nombre de candidats que presenta cada partit acaba condicionant el resultat.

Com a Vilopriu, on es presenten cinc candidats d'ERC/Acord Municipal i només 1 del PSC/Candidatura de Progrés, i es trien cinc regidors.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut