Més de cent ajuntaments han treballat amb normalitat el 12 d'octubre

A més, en diverses poblacions catalanes, molts botiguers han obert com si fos un dia feiner, la majoria amb la cobertura legal del seu ajuntament
Més de cent ajuntaments han treballat amb normalitat el 12 d'octubre

Més de cent ajuntaments han treballat amb normalitat el 12 d'octubre

A més, en diverses poblacions catalanes, molts botiguers han obert com si fos un dia feiner, la majoria amb la cobertura legal del seu ajuntament
Redacció Actualitzat

El 12 d'octubre, dia festiu en el calendari laboral, més d'un centenar d'ajuntaments han obert i han treballat a Catalunya. És el cas de Badalona, Girona i Manresa, per exemple. També comerciants de molts municipis han obert les botigues, la majoria amb cobertura legal dels seus ajuntaments, però altres sense.

 

Portes obertes a Badalona

A Badalona, com en altres ajuntaments, es fa jornada de portes obertes. S'han pogut visitar llocs prou desconeguts de l'edifici El Viver com el terrat, on han pogut veure les plaques solars, acompanyats dels regidors del consistori. L'ajuntament, però, no ha atès la ciutadania, perquè té dos contenciosos oberts pels fets de l'any passat, un d'administratiu i un altre de penal.

 

Quaranta ajuntaments de Girona també han treballat

A les comarques de Girona, el 12 d'octubre, molts ajuntaments ja feien algun tipus d'activitat els últims anys, i se n'hi han afegit més, fins a 40. Alguns dels nous municipis són Vilobí d'Onyar, i també Arbúcies, on fins i tot ha funcionat la llar d'infants.

 

A Girona ciutat han treballat els regidors, que han aprofitat per fer reunions de feina, mentre altres han fet actes al carrer. L'ajuntament també ha ofert als treballadors municipals de "treballar de forma voluntària."

 

Molts ajuntaments de Lleida, oberts

A la demarcació de Lleida, ho han fet gairebé tots els ajuntaments governats per ERC, una seixantena. A la capital, en canvi, els que han treballat han estat els regidors dels grups a l'oposició. Consideren que el 12 d'octubre no tenen res a celebrar, i menys després de l'1 d'octubre i en l'actual context polític.

A Cervera, l'ajuntament l'ha obert l'alcalde. És del PDeCAT, com el de la Seu d'Urgell, que ha fet reunions de treball amb diversos regidors, tot i que la casa de la vila estava tancada.

 

A Tarragona i Terres de l'Ebre, també

A Tarragona ciutat, han treballat els regidors de la CUP, tot i que l'Ajuntament ha tancat portes al públic. Els d'Amposta, Móra d'Ebre, Gandesa, Torredembarra i Deltebre han obert amb treballadors voluntaris que faran festa un altre dia. A Tortosa o l'Ametlla de Mar, hi han anat els regidors per atendre visites.

Als Guiamets, l'equip de govern ha anat a treballar amb els funcionaris que han volgut. A Valls, Reus, Cambrils i Montblanc, hi han anat només els regidors de partits nacionalistes.

 

A Berga han obert els comerços

L'ajuntament de Berga, com a acte de protesta, ha decretat dia laborable per als comerços, la majoria dels quals han obert. Els regidors de la CUP i d'ERC també han anat a treballar, i han aprofitat per avançar feina.

 

Els comerciants de Vic també han obert

L'ajuntament de la capital d'Osona no ha cobert legalment els comerços, però els botiguers igualment s'han organitzat i han obert de manera força generalitzada. Aquí tampoc no és el primer any que es fa, però la resposta ha estat molt més massiva que en anys anteriors.

 

Festiu treballat

Per facilitar que els comerços poguessin obrir sense problemes, i tal com han fet a Berga, moltes altres localitats han escollit el 12 d'octubre com a festiu en què es treballa. Ho han fet a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Tàrrega o Vilafranca del Penedès i també a Girona, entre altres.

A les altres tres capitals de província, Barcelona, Tarragona i Lleida, en canvi, no hi ha hagut obertura massiva de comerços. A llocs com Manlleu han fet com a Vic, i tot i no tenir cobertura legal, els comerciants s'han posat d'acord per obrir.

 

VÍDEOS RELACIONATS