Imatge de l'Estand Catalonia d'aquesta edició del Congrés de Mòbils. (Foto: ACN)
Imatge de l'Estand Catalonia d'aquesta edició del Congrés de Mòbils. (Foto: ACN)
Barcelona

Més de 90 empreses catalanes mostren les seves innovacions al Mobile World Congress

Les companyies catalanes exposen les seves solucions tant per a la vida quotidiana com per als negocis, que van des d'aplicacions de música fins a software per autentificar documents d'identitat o orientar els excursionistes per la muntanya.

RedaccióActualitzat

Més de 90 empreses catalanes participen aquests dies al Mobile World Congress. Les companyies catalanes exposen les seves solucions tant per a la vida quotidiana com per als negocis, que van des d'aplicacions de música fins a software per autentificar documents d'identitat o orientar els excursionistes per la muntanya.

Tot plegat està captant l'atenció de professionals nacionals i internacionals. Les empreses coincideixen que el Congrés Mundial de Mòbils és un gran aparador per mostrar els productes al món.

Durant la seva visita al congrés, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que el MWC "ha deixat de ser només un gran aparador per esdevenir la punta de l'iceberg del sector TIC i de la mobilitat arreu del món" i s'ha referit a la "capacitat de Catalunya d'atraure grans operadores internacionals de telecomunicacions per a la instal·lació de centres de referència i 'call centers' que donen servei a tot el món".

L'Estand Catalonia

De les empreses catalanes presents al MWC, un total de 53 hi participen agrupades a l'Estand Catalonia, organitzat per la Generalitat. Les companyies del pavelló català destaquen per la seva diversitat temàtica i s'hi poden trobar firmes dedicades a desenvolupar aplicacions relacionades amb el sector biomèdic, de pagament electrònic, xarxes socials o relatives a la mobilitat urbana i les ciutats intel·ligents.

El conseller delegat d'ACC1Ó, l'agència governamental de suport a la competitivitat de l'empresa catalana, Joan Tarradellas, destaca l'heterogeneïtat de les firmes presents a l'estand, que van "des d'empreses consolidades amb vendes internacionals fins a 'start-ups' de nova creació". Tarradellas també ha apuntat que aquest any han augmentat el nombre de contactes entre empreses internacionals i firmes catalanes per tancar negocis a la zona de 'networking' que la Generalitat té instal·lada al recinte.

Un altre espai destacat on es poden trobar diverses empreses catalanes és l'App Planet, l'espai adreçat a tots els actors implicats en el desenvolupament i comercialització d'aplicacions per a 'smartphones' i tauletes.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut