Els membres d'una mesa durant un recompte electoral (Reuters/Albert Gea)
Membres d'una mesa duent a terme el recompte en una imatge d'arxiu (Reuters/Albert Gea)

Més de 9.000 persones presenten al·legacions per evitar ser en una mesa el 14F

La Junta Electoral de Barcelona, que ha rebut més de 3.000 impugnacions, ha demanat el suport d'un metge per respondre a les peticions

Actualitzat

Allau de reclamacions per evitar formar part d'una mesa electoral en les eleccions al Parlament del 14F. Més de 9.000 persones han demanat a les juntes electorals poder eludir la citació.

Segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, fins divendres de la setmana passada, la Junta Electoral de Barcelona va rebre 3.250 impugnacions per formar part d'una mesa. Després de Barcelona, la junta electoral que ha rebut més recursos és la de Sabadell, amb 1.012.

Per la seva banda, la de Granollers n'ha rebut 849; la de Sant Feliu de Llobregat, 838; la de Reus, 687; la d'Arenys de Mar, 648; i la de Terrassa, 622. També han rebut al·legacions a les citacions les juntes electorals de Vic (463), Igualada (384) i Vilanova i la Geltrú (356).

En el conjunt de Catalunya, s'han escollit uns 82.000 membres per ser presidents o vocals de les 9.117 meses electorals per a les eleccions al Parlament.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de set dies naturals des que es rep l'avís. Els ciutadans poden presentar un escrit a la Junta Electoral, ja sigui presencialment o de forma telemàtica, al·legant els motius pels quals demanen que se'ls alliberi de ser a la mesa. Tot i això, un cop acabat el termini, fins al moment de conformar les meses, les juntes electorals atendran les causes sobrevingudes.

 

 

La situació epidemiològica ha multiplicat la quantitat d'al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral.

Fins ara, els motius més habituals per excusar-se eren raons de feina i bé qüestions familiars, però en aquestes eleccions molts recursos tenen a veure amb patologies mèdiques que podrien agreujar-se en cas de contagi de coronavirus, tal com ha explicat a "Catalunya migdia" el jutge Francesc Xavier Paulí, que en convocatòries anteriors va formar part de la Junta Electoral de Barcelona.

Davant d'aquesta situació, la Junta Electoral de Barcelona ha demanat el suport d'un metge per poder donar resposta a les al·legacions presentades.

En paral·lel a aquestes peticions dirigides a la Junta Electoral, el Síndic de Greuges va assegurar la setmana passada que havia rebut més de 1.130 queixes de persones designades per a les meses electorals que han demanat empara a la institució.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021TSJCJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut