Alguns dels integrants de l'OBC a la platja de la Barceloneta en els actes promocionals del concert. (Foto: @OrquestraOBC)
Mai abans una orquestra havia trepitjat la sorra d'una platja per oferir la seva música. (Foto: @OrquestraOBC)
Barcelona

Més de 8.000 persones omplen la platja de Sant Sebastià per seguir un concert simfònic inèdit de l'OBC

Més de 8.000 persones han omplert la platja de Sant Sebastià per seguir un concert simfònic inèdit que commemorava el Dia Internacional de la Música

RedaccióActualitzat

La platja de Sant Sebastià de Barcelona va ser l'escenari inèdit on aquest dissabte va actuar l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per donar la benvinguda a l'estiu i commemorar el Dia Internacional de la Música. La iniciativa va ser un èxit i va aplegar més de 8.000 persones.

Enlloc de butaques, el públic va improvisar seients a la mateixa sorra de la platja. Mocadors, tovalloles, diaris o plàstics es convertien en seients improvisats. Això pels qui van tenir la sort de poder seure, perquè no hi cabia pràcticament ni una agulla. Molta gent va haver de seguir el concert, que constava d'onze peces, dempeus al passeig marítim.

L'acústica, tot i ser un concert simfònic en un escenari tan poc habitual com la platja, va ser impecable. Sota la direcció de Jordi Bernárcer, la vuitantena de músics que conformen l'OBC van interpretar peces com "Música dels focs artificials" de Händel, molt escaient ara que s'acosta la revetlla de Sant Joan; "El vaixell fantasma" de Wagner; la cèlebre "Les Toreadors" de l'òpera "Carmen" de Georges Bizet o algun fragment d'"El llac dels cignes" de Txaikovski.

Jornada de portes obertes al Palau

I d'una proposta trencadora, a una que ja s'ha convertit en tradició. El Palau de la Música Catalana va tornar a obrir les portes amb motiu de la festivitat de la música per mostrar a tots aquells que s'hi van acostar, més de 5.500 persones, els seus racons més emblemàtics, des de la sala de concerts fins al Petit Palau, passant per la sala Lluís Millet o la sala d'assaig de l'Orfeó Català. L'assistència va superar àmpliament els 4.000 visitants que hi havien anat l'any passat.

Una visita que es va fer al ritme dels cors de l'Orfeó Català, que van oferir actuacions al llarg de la jornada acompanyats pel pianista Josep Buforn. A més, durant tota la jornada es van poder comprar entrades amb descompte per a la temporada 2014-2015.

Anar al contingut