Les rodones blanques indiquen el moviment dels creueristes gràcies al senyal del mòbil.
Barcelona

Més de 60.000 persones han vist l'exposició "Big Bang Data", la de més èxit del CCCB

Més de 60.000 persones han visitat la mostra del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que acaba diumenge

RedaccióActualitzat

Més de 60.000 persones han visitat l'exposició "Big Bang Data" del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, cosa que la converteix en la mostra amb més èxit de públic de la història d'aquest museu.

L'exposició es pot veure fins diumenge a la capital catalana, i després viatjarà a Madrid, Buenos Aires i Singapur.

"Big Bang Data" és una mostra multidisciplinària que planteja la qüestió de com les quantitats de dades que genera l'era digital estan transformant el món, tant des del punt de vista econòmic, com social i cultural.

Segons els comissaris de l'exposició, tots generem dades: des del telèfon mòbil, a través de sensors, de les xarxes socials, de fotos i vídeos digitals, de registres de transaccions de compra i dels senyals del GPS. La novetat és que cada vegada és més fàcil emmagatzemar i processar aquesta quantitat ingent de dades que detecten patrons (d'incidències, de comportament, de consum, de vot, d'inversió, etc.). Aquest fet està canviant completament la manera de prendre decisions.

L'exposició combina instal·lacions i experiments d'artistes d'arreu del món amb entrevistes, documents audiovisuals i nous prototips tecnològics. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ha destinat un espai de la tercera planta a projectes culturals que aborden la comunicació al segle XXI i les transformacions de l'era digital. La mostra "Big Bang Data" és la primera d'aquesta sèrie de propostes.

Anar al contingut