Katmandú

Més de 6.200 morts i 15.000 ferits pel terratrèmol al Nepal

La UE xifra en 1.000 els europeus que encara hi ha sense localitzar al Nepal, 59 d'espanyols

RedaccióActualitzat

La situació al Nepal i, especialment, a la capital, Katmandú, continua sent dramàtica. Fins ara, el recompte de víctimes pel sisme és de més de 6.200 persones mortes i 15.000 ferits.

El govern del Nepal ha fet la primera estimació econòmica per a la reconstrucció del país. El ministre de Finances calcula que inicialment caldran 1.700 milions d'euros, una quantitat difícilment assumible pel govern, que ja ha sol·licitat ajuda per fer-hi front.

A mesura que passen les hores, més que els equips de rescat, el que resulta imprescindible són aliments, aigua i un aixopluc per als supervivents. Molts fa cinc dies que dormen al ras enmig del fang, perquè ha començat la temporada de pluges pels monsons. Només a la capital hi ha 35.000 persones que ho han perdut tot.

1.000 europeus per localitzar, 10 morts

La Unió Europea ha xifrat en 1.000 els europeus que encara hi ha sense localitzar al Nepal, i assegura que hi ha 10 morts.

L'ambaixadora de la UE al país, Rensje Teerink, ha explicat que "desconeixem la seva situació. Podrien estar bé". Teerink no ha donat detalls sobre les nacionalitats. Ha explicat que la majoria són turistes que eren a la regió de Langtang, una zona mutanyenca molt afectada pel sisme.

Se sap que hi ha 59 espanyols sense localitzar i des del govern ja avisen que 15 d'aquests eren a les zones de més risc quan hi va haver el terratrèmol.

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha declarat especialment preocupat per quatre muntanyencs asturians que eren en una zona molt complicada. Els familiars han criticat la inacció i la falta d'informació per part del govern.

Amb vida, cinc dies després​

Enmig de tanta desolació i desesperació, els equips de rescat també han tingut bones notícies: han trobat dues persones amb vida. Els equips de salvament han rescatat una dona que ha sobreviscut cinc dies sota la runa d'un edifici de Katmandú, que es va ensorrar pel terratrèmol.

Es tracta del segon cas en poques hores, ja que prèviament havien rescatat també viu un noi de 15 anys entre la runa d'un edifici de set plantes que també es va enfonsar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut