Més de 50.000 sanitaris han tingut Covid-19 a Espanya, 63 dels quals han mort
Fernando Simón, aquest divendres a La Moncloa

Més de 50.000 sanitaris han tingut Covid-19 a Espanya, 63 dels quals han mort

Les últimes dues setmanes hi ha hagut 1.062 nous casos, i la taxa de mortalitat no és alta: 0,15%

RedaccióActualitzat

A Espanya fins ara hi ha hagut un total de 51.482 professionals sanitaris que han contret la Covid-19, i dels quals se sap que almenys 63 han mort.

Són dades que ha proporcionat aquest divendres el responsable mèdic del govern espanyol sobre la pandèmia, Fernando Simón.

Simón ha dit també que ara mateix n'hi ha 4.730 que estan hospitalitzats, 631 dels quals a l'UCI, mentre 43.760, el 85% del total, ja han estat donats d'alta.

Exposats a la feina i a fora

Pel que fa a on es poden haver infectat, ha dit que és molt difícil de saber:

"Els sanitaris no només estan exposats al seu ambient laboral, sinó que també estan exposats al mateix ambient a què està exposada la resta de la població i, per tant, valorar el lloc d'infecció no és fàcil, però sí que tenim algunes dades que es poden generalitzar."

Mortalitat relativament baixa

Ha destacat, però, que la mortalitat és força baixa, un 0,15%, i ha considerat que això es deu al fet que en la seva majoria no pertanyen a grups vulnerables, estaven sans i en edat laboral:

"Sí que és cert que la taxa de letalitat és molt menor, entre altres coses perquè tots els professionals sanitaris afectats estan en edat laboral, per tant, són més joves, són persones que estan treballant i, per tant, estan sanes i, per tant, la probabilitat de morir quan tens la infecció és molt menor que en població general."

Baixada de casos en les últimes setmanes

En les últimes setmanes, entre l'11 i el 28 de maig, han estat 1.062 els contagiats, dels quals 634 són de centres sanitaris, 321 a centres sociosanitaris i 97 a altres tipus de centres.

Si es té en compte només els últims 7 dies, hi ha hagut 212 casos nous amb símptomes, dels quals només se n'han notificat 22, una clara mostra de la baixada general del nombre de contagis.

 

 
Anar al contingut