Hodeida, Iemen

Més de 50 morts per un atac saudita a les portes d'un hospital i un mercat del Iemen

La situació d'emergència que viu el Iemen a causa de la guerra afecta al 80 per cent de la població, segons l'OMS

Actualitzat

Un bombardeig de la coalició saudita, en una ciutat costanera del Iemen ha causat, aquest dijous, segons l'últim recompte, 55 morts i més de 124 ferits, segons fonts d'Al-Jazzera. L'atac s'ha produït prop del port en el mercat del peix i a l'entrada de l'hospital de la ciutat de Hodeida, situada a la costa del Mar Roig.

Hodeida és el principal port d'abastament de les formacions hutis que, amb el suport del règim iranià, s'enfronten al govern del Iemen des de fa tres anys.

S'atribueix l'atac a les tropes governamentals de la coalició sunnita liderada per l'Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs amb el suport dels Estats Units, tot i que el seu portaveu hauria negat qualsevol responsabilitat.

 

Aquest atac arriba quan les Nacions Unides intenten aconseguir un acord d'alto el foc entre els bàndols en conflicte. L'enviat de l'ONU al Iemen, Martin Griffiths, havia anunciat que convocarà les parts a les negociacions de pau el 6 de setembre a Ginebra.

A les portes de l'hospital

En un primer moment, després del bombardeig, el Comitè Internacional de la Creu Roja ha enviat equipament mèdic a l'hospital Al-Thawara, a les portes del qual s'ha produït l'atac. En aquest hospital s'han començat a atendre les víctimes. Segon diu en una piulada, la Creu Roja ha enviat prou material quirúrgic per atendre 50 persones de ferides greus.

 

Fonts de l'hospital han explicat que les bombes han impactat a la porta principal del centre on han quedat esteses dotzenes de cossos. A la mateixa porta s'ha improvisat un dipòsit de cadàvers a l'aire lliure on es van acumulant les víctimes.

 

 

Emergència humanitària

L'Organització Mundial de la Salut ha donat el condol en un tuit al centre sanitari quan s'han conegut les primeres morts.

 

 

L'OMS denunciava, poques hores abans, la situació d'emergència que viu el Iemen a causa de la guerra, que afecta el 80 per cent de la població.

 

 

Representants de l'ONG Save the Children han demanat un alto el foc immediat que permeti la distribució d'aliments i l'atenció de ferits i malalts.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut