El foc sembla que s'ha declarat a la planta baixa, i ha afectat tot l'edifici (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Més de 50 morts, balanç provisional d'un nou incendi en una fàbrica a Bangladesh

El foc en un edifici de sis plantes també ha causat una trentena de ferits i es tem que el nombre de víctimes mortals augmenti

Juli Rodés AlmerActualitzat

Els equips d'emergència han rescatat desenes de cossos després que un incendi de grans proporcions ha afectat una fàbrica d'aliments a prop de Dhaka, la capital de Bangladesh.

Les últimes informacions parlen d'almenys 52 víctimes mortals. Molts treballadors atrapats per les flames han saltat al buit per les finestres per mirar de salvar la vida.

Els bombers han retirat desenes de cossos de l'interior de la fàbrica (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

La fàbrica sinistrada, de l'empresa Hashem Food and Beverage, és un edifici de sis plantes a la ciutat de Rupganj.

Les flames i el fum han atrapat nombrosos treballadors (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

El foc va començar aquest dijous a les cinc de la tarda (la una del migdia a Catalunya), i divendres al matí encara cremava.

Aquest divendres al matí la fàbrica encara cremava (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Abdullah Arefin, director adjunt dels bombers i Protecció Civil de Narayanganj, la zona on ha passat l'incendi, ha admès a l'agència EFE que no saben del cert quantes persones hi ha desaparegudes.

Tasques d'extinció de l'incendi, que va començar dijous a la tarda (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Tampoc no se sap quantes persones eren dins de l'edifici quan s'ha declarat l'incendi, però el nombre de familiars que s'han acostat a la fàbrica fa témer que el nombre de víctimes mortals continuarà creixent.

Familiars dels treballadors s'han aplegat a l'exterior de la fàbrica (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Un supervivent, Mohamed Saiful, ha assegurat a l'agència AFP que dins de la fàbrica hi havia desenes de treballadors. També que a la tercera planta les portes d'accés a les escales estaven tancades.

Un altre treballador, de nom Mamun, ha explicat a AFP que s'ha refugiat a la teulada amb 13 companys més quan l'incendi ha inundat l'edifici d'un fum negre i espès. Els bombers els han rescatat fent-los baixar per una corda.

Els equips d'emergència temen que el nombre de víctimes mortals augmenti (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

A la teulada de la fàbrica, els bombers han rescatat 25 persones.

Sheikh Kabirul Islam, inspector de policia, ha explicat a AFP que almenys hi ha 30 persones ferides.


Fàbriques incendiades

Els incendis en fàbriques de Bangladesh no són rars, sobretot en el sector tèxtil. L'abril del 2013 almenys 1.138 persones van morir en l'incendi dels tallers de confecció Rana Plaza.

El setembre del 2016 més de vint persones van morir en l'incendi d'una fàbrica d'embalatges per a la indústria alimentària i del tabac, que va passar a la ciutat de Tongi.

Més recentment, el febrer del 2019, almenys 70 persones van morir en l'incendi d'uns habitatges de Dhaka on s'havien emmagatzemat il·legalment productes químics.

Anar al contingut