Els migrants rescatats en el port de Gran Canària aquest diumenge (CCMA)

Més de 50 migrants morts en 2 naufragis en la ruta de les Canàries per arribar a Europa

Més de 3.300 persones aquest any, un 450% més respecte a l'anterior, han fet, aquesta ruta llarga i perillosa, que s'ha reactivat com a alternativa pels controls fronterers

Actualitzat

Més de 50 persones han mort ofegades quan intentaven arribar a Europa a través de les illes Canàries. Les seves embarcacions han naufragat a l'Atlàntic, en una de les rutes més llargues i perilloses, que últimament s'ha reactivat entre els migrants.

Han estat dos naufragis en les darreres hores. Una de les pateres es va enfonsar en aigües internacionals a l'altura de Nouadhibou, a Mauritània. L'embarcació feia dies que era a la deriva per culpa d'una avaria. Hi anaven, almenys, 40 persones, i només s'ha trobat un supervivent. L'altra barca es va enfonsar dimecres a uns 20 quilòmetres de la costa de Dakhla, al Sàhara Occidental, i com a mínim hi ha 10 morts. 
 

 

Amb aquests, ja són tres els naufragis que hi ha hagut en l'última setmana en la ruta per arribar a les illes Canàries. És una de les més perilloses perquè implica recórrer centenars de quilòmetres des de les costes del sud del Sàhara, Mauritània o el Senegal, en embarcacions precàries i sense instruments de navegació.  
 

Canvi de ruta pels controls de frontera   

Aquesta via atlàntica s'ha reactivat per l'enduriment dels controls fronterers al nord del Marroc. Si bé l'any passat entre l'1 de gener i el 2 d'agost van arribar a les Canàries 590 persones, aquest any, durant el mateix període, han estat prop de 3.300. Un augment superior al 450%

 

En canvi, la tendència a la resta d'Espanya és la contrària. En el primer semestre d'aquest any, l'arribada de migrants en patera per l'estret de Gibraltar, el mar d'Alborán i les Balears ha disminuït respecte de l'any passat. 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut