Barcelona

Més de 5.000 voluntaris recullen firmes pel referèndum el dia de Sant Jordi

El Pacte Nacional pel Referèndum ha engegat la campanya en un acte a la Rambla de Barcelona

RedaccióActualitzat

Més de 5.000 persones s'han inscrit com a voluntàries per recollir firmes durant el dia de Sant Jordi. A tot el país hi ha 1.000 punts per poder firmar el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum.

Tarragona, Lleida, Girona i Manresa són algunes de les ciutats on s'han instal·lat punts de recollida de firmes de les entitats col·laboradores. Els ciutadans han omplert el formulari d'adhesió al manifest que reclama la celebració d'un referèndum i se'ls ha entregat un adhesiu que diu "jo he signat pel referèndum". 

El degoteig de gent per firmar ha estat continu. 


Qui també s'ha acostat a firmar és la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que s'ha mostrat convençuda que el govern organitzarà el referèndum. Ha assegurat que aquest serà l'últim Sant Jordi abans del referèndum:

"El Govern s'hi ha compromès i jo confio en el govern del meu país."

Líders de totes les forces polítiques favorables, com Xavier Domènech, dels comuns, a la celebració del referèndum també han firmat.

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, que agrupa més de 80 entitats i que avui té més de 5.000 voluntaris repartits en més de 1.000 punts del país, es mostrava satisfet de com es desenvolupa la jornada, que considera sense precedents.

Escenificació d'unitat

L'endemà que el govern es va comprometre per escrit a celebrar un referèndum, aquest dissabte han estat les entitats adherides al Pacte Nacional pel Referèndum les que han afagat el guant. En un acte a la Rambla de Barcelona han escenificat el tret de sortida a la recollida de firmes a favor que els catalans puguin decidir.

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, ha agraït la participació i la resposta de la ciutadania.

"Demà és el dia de la rosa i del llibre i també volem que sigui el dia de la reivindicació democràtica, de l'expressió d'aquest anhel col·lectiu del poble de Catalunya. Un dia festiu, un dia cívic, un dia participatiu, un dia transversal, un dia de tothom. I quina manera millor de fer-ho que explicar aquest anhel col·lectiu com hem fet sempre: de forma festiva, cívica, participativa i transversal."

A l'acte, hi han assistit representants d'UGT; CCOO; Unió de Pagesos; l'Associació Catalana de Municipis; Òmnium Cultural; l'ANC; l'AMI; Casa nostra, casa vostra, i USTEC, entre altres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut