Ceuta

Més de 600 immigrants salten la tanca de Ceuta amb una "violència sense precedents" 

132 immigrants han resultat ferits per les concertines i 22 agents, per cops i cremades

RedaccióActualitzat

Centenars de persones han entrat a territori espanyol saltant la tanca que separa la ciutat autònoma de Ceuta del Marroc en una de les entrades més violentes que es recorden. La Delegació del Govern ha xifrat en 602 els immigrants que han aconseguit entrar a Ceuta. Diversos testimonis presencials parlen de més de 700 persones.

La Creu Roja ha atès a 132 immigrants, 11 dels quals han estat traslladats a l'hospital després dels incidents. Moltes d'aquestes persones presentaven ferides causades per les ganivetes instal·lades a la tanca.

En un comunicat, l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils ha denunciat que els immigrants "han ruixat amb calç viva, excrements i orina" els agents i que 22 han estat atesos per "cremades químiques, ulls inflamats, contusions i trastorns respiratoris". Quatre d'aquests agents han estat traslladats al Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Ceuta.

 

 

 

Fonts policials expliquen que els agents han patit cops, ferides i cremades perquè, segons diuen, els immigrants haurien utilitzat "una violència sense precedents".

L'acció ha passat cap a les set del matí a la zona fronterera pròxima a la finca El Berrocal. La majoria dels immigrants s'han dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI).

 

 

 

Durant més d'una hora la policia marroquina i la Guàrdia Civil han intentat contenir els immigrants, que finalment han desbordat els agents i han pogut entrar a Ceuta.

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut