Barcelonette

Més de 400 efectius treballen en un rescat que durarà "uns quants dies"

La zona on s'ha estavellat l'avió de Germanwings és de molt difícil accés i les males condicions meteorològiques perjudiquen les tasques dels equips de rescat

Actualitzat

Més de 400 efectius dels cossos de seguretat francesos formen part del dispositiu de recerca de l'avió de Germanwings que s'ha estavellat aquest dimarts al matí, als Alps francesos. El Ministeri de l'Interior francès ha informat que més de 200 gendarmes, un centenar de bombers i 150 militars estan desplaçats a la zona on ha caigut l'aeronau. Deu helicòpters i un avió militar també participen de les feines de rescat a la zona, on es dirigeixen 350 gendarmes més per fer-se càrrec de la gestió de l'accident.

Les tasques de recerca s'han aturat a primera hora del vespre, a causa de la poca visibilitat, i es preveu que es reprenguin aquest dimecres, a partir de les sis de la matinada.

Els helicòpters de rescat que sobrevolen la zona han localitzat restes del fusellatge de l'avió i alguns cossos a la zona on hi ha hagut el sinistre, segons ha explicat el secretari d'Estat francès de Transports, Alain Vidalies. Les autoritats franceses han localitzat una de les caixes negres de l'aparell, segons ha confirmat el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, que ha anunciat que s'enviarà als equips d'investigació.

Difícil accés i mal temps

Es tracta d'una "zona de molt difícil accés per als mitjans de rescat terrestres" a causa d'un "pendent molt abrupte" que fa que sigui un lloc "perillós i inestable". El diputat de la regió d'Alps-Alta Provença Christophe Castaner, que ha sobrevolat la zona amb Cazeneuve, ha assegurat que l'avió està "totalment destruït".

Tot i que en el moment del sinistre no feia mal temps, es preveuen "males condicions meteorològiques" durant l'última hora d'avui a la tarda i també a la nit, i dimecres, amb temperatures per sota dels 0 graus. Aquest empitjorament meteorològic, amb pluja i neu per sobre dels 1.700 metres i fort vent, encara dificultarà més el rescat.

Dies abans que es recuperin els cossos

La Gendarmeria creu que passaran "uns quants dies" abans que es puguin recuperar els cossos de les víctimes de l'accident perquè les restes es troben disperses i en un perímetre d'una hectàrea de molt difícil accés.

El tinent coronel de la Gendarmeria Jean-Pierre Bloy ha precisat al diari local "Haute-Provence Info" que "hi ha una dotzena de restes grans; la resta estan molt disperses". Les dificultats d'accedir a la zona fan que només s'hi pugui arribar en helicòpter.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut