Testimonis dels atacs atenen les víctimes a Mogadiscio. (Foto: Reuters)
Testimonis dels atacs atenen les víctimes a Mogadiscio. (Foto: Reuters)
Mogadiscio

Més de 40 morts i 80 ferits en dues explosions en una mesquita de Mogadiscio

El govern somali ha intentat assassinar un dels líders de la rebel·lió islamista, però la maniobra ha acabat en un bany de sang. Més de trenta persones han mort durant una pregària religiosa a causa de dues bombes fetes explotar a distància. El líder islamista, que estava fent un discurs, ha sobreviscut. Hi ha més de 80 ferits. Tot ha passat al sud de Mogadiscio, al barri controlat pels fonamentalistes. Aquesta organització està vinculada a Al-Qaeda. A partir de controlar una part de la capital, domina tot el sud del país.

Actualitzat
En l'atac no ha mort el principal objectiu, el líder de la milícia islàmica Fuad Mohamed Khalaf, tot i que alguns testimonis asseguren que ha resultat greument ferit i altres ho desmenteixen. Sí que hi han perdut la vida una quarantena de persones, entre les quals es troben diversos rebels que escortaven Khalaf.

Les bombes han afectat la planta baixa de la mesquita i el primer pis, on Khalaf explicava a nous membres de la milícia les seves teories sobre la Jihad, la guerra santa. La mesquita atacada està situada al mercat de Bakara, al sud de la ciutat, al barri controlat pels fonamentalistes que mantenen un vincle amb Al-Qaeda. Els islamistes controlen, també, el sud de Somàlia i lluiten contra el govern per imposar la llei de la xaria.

Acusacions contra Blackwater

Els afectats per l'atac a Somàlia ja han denunciat l'empresa nord-americana Blackwater d'estar al darrera de l'atemptat que ha intentat assassinar Khalaf. "L'empresa americana Blackwater està al darrere de l'atac, sabem que ha atacat Mogadiscio en ocasions anteriors i és el que ha fet també a l'Iraq", ha afirmat el grup rebel.

Els grups insurgents islàmics AlShabab i Hezb al-Islam s'han enfrontat moderadament al govern de transició somali de Sharif Sheikh Ahmed des de maig de 2009, quan les forces etíops es trobaven al país per donar suport a les tropes de l'Estat.
Anar al contingut