Col·legi públic Sol Naixent de Cubells
Col·legi públic Sol Naixent de Cubells

Més de 40 famílies responen a la crida de Cubells per salvar l'escola rural

El petit municipi de la Noguera, de 340 habitants, facilitarà la recerca de feina i ofereix una bonificació en el lloguer de la casa on s'instal·laran les famílies

Actualitzat

L'Ajuntament de Cubells revisa les més de quaranta peticions que ja han rebut de famílies amb fills interessades a viure en aquest poble de la Noguera, a canvi de facilitats per trobar habitatge.

El municipi busca famílies perquè, ara per ara, només hi ha set infants matriculats a l'escola el curs que ve. Això farà que el col·legi perdi un mestre.

L'objectiu és aconseguir tenir entre 10 i 12 alumnes per conservar el segon professor. Es busquen nens en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys, que es traslladin abans de l'inici del curs nou i es garanteixi així la continuïtat del col·legi públic Sol Naixent.

L'alcalde ensenya una de les aules de l'escola
L'alcalde ensenya una de les aules de l'escola (CCMA)

 

Una iniciativa que ja va donar els seus fruits

Fa cinc anys, Cubells va fer una iniciativa semblant amb bon resultat. La mainada que va venir s'ha fet gran i ara tornen a faltar nens.

Una de les cases que ofereix l'Ajuntament té 100 metres quadrats i quatre habitacions. El lloguer costa 315 euros i el consistori en bonificarà fins al 50% en funció dels fills que tingui la família escollida.

El consistori publicarà aviat les bases per obtenir el lloguer bonificat. Mentrestant, esperen que els nens i les nenes del poble tornin a aquestes aules, buides des del dia que el coronavirus va aturar el curs.

ARXIVAT A:
Educació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut