Més de 40.000 "sardines" es manifesten a Roma contra Salvini
Els manifestants canten el "Bella ciao" contra l'extrema dreta per tot Itàlia (Reuters)

Més de 40.000 "sardines" es manifesten a Roma contra Salvini

Ha estat la manifestació més gran des del naixement d'aquest moviment, impulsat per tres amics a través de les xarxes socials, ara fa un mes a Bolonya

RedaccióActualitzat

Manifestació a Roma de les anomenades "sardines", un moviment cívic i apartidista que planta cara a la ultradreta. Més de quaranta mil persones, segons la policia, s'han manifestat a la capital italiana contra les polítiques d'ultradreta del líder de la Lliga i exministre de l'Interior Matteo Salvini.

Una vegada més, ha sonat la cançó "Bella ciao", que acompanya sempre les protestes, i la plaça s'ha omplert de pancartes amb dibuixos de sardines i lemes com "Roma no es rendeix" o "No a l'odi".

 

 

 

Els ciutadans protesten omplint les places com "llaunes de sardina"


Un mes des del naixement del moviment a Bolonya

Ha estat la manifestació més gran des del naixement d'aquest moviment, impulsat per tres amics a través de les xarxes socials, ara fa un mes a Bolonya. Des que va néixer, les "sardines" han organitzat diverses manifestacions multitudinàries, i segons els seus líders el moviment s'ha convertit en una reafirmació de la democràcia.

Des de llavors, les concentracions que omplen les places com "llaunes de sardina" s'han estès per tot el país. Consideren un perill donar suport a una política basada en l'odi i la xenofòbia, i han sortit al carrer per defensar valors com la llibertat, la tolerància i la igualtat.

En aquesta ocasió, Roma ha aplegat gent arribada d'arreu del país a la plaça de San Giovanni in Laterano per commemorar el primer mes de vida del moviment.

ARXIVAT A:
ItàliaExtrema dreta
Anar al contingut