Més de 300 persones es manifesten al Masnou contra l'atac al centre de menors
La capçalera de la manifestació d'aquest dilluns al Masnou (ACN)
El Masnou

Més de 300 persones es manifesten al Masnou contra l'atac al centre de menors

El manifest llegit al final de la manifestació condemna l'intent d'agressió sexual a una jove i també rebutja "la criminalització" dels menors tutelats

Actualitzat

Més de 300 persones s'han manifestat aquest dilluns a la tarda al Masnou en una marxa unitària "per la convivència" amb el lema "Per un Masnou sense agressions a les dones i sense actituds xenòfobes. Per un Masnou respectuós i solidari".

La manifestació ha omplert la plaça Miquel Martí i Pol després de l'assalt violent de dijous passat a l'alberg Josep Maria Batista i Roca, on viuen 50 menors tutelats, quatre dels quals van quedar ferits lleus.

Les agressions es van produir en acabar una marxa contra l'agressió sexual a una noia del Masnou, ara fa deu dies, per la qual hi ha un jove detingut. Tant la Generalitat com l'Ajuntament han afirmat que la protesta contra els menors tutelats va ser encoratjada per un grupuscle de persones d'extrema dreta.

 

Una de les pancartes de la manifestació a favor de la convivència al Masnou (ACN)

 

Manifest contra el racisme i el masclisme

El manifest llegit al final de la manifestació condemna "enèrgicament" l'intent d'agressió sexual que va patir la jove, durant la festa major de Sant Pere, i també rebutja "frontalment la generalització i criminalització" dels menors tutelats.

"Tolerància zero davant els agressors, d'aquesta agressió i de qualsevol altre tipus d'agressió de caràcter sexista (...) Tolerància zero cap a les actituds intolerants, racistes i xenòfobes"

En la lectura del manifest s'ha recordat que el menor acusat d'intentar violar la jove al Masnou ja està detingut i tancat cautelarment durant tres mesos en un centre de justícia juvenil.

A més, assenyala que el presumpte agressor no va consumar l'intent de violació perquè "amics del detingut, també menors tutelats, li van recriminar l'actitud i se'l van emportar".

La manifestació l'ha convocada l'Ajuntament del Masnou, a més d'entitats socials i culturals del municipi i els partits polítics amb representació al consistori.

ARXIVAT A:
Agressió sexualExtrema dretaMenorsRacisme
Anar al contingut