Més de 300 dones i un sol home fan servir el servei de cangur municipal de Barcelona
La majoria d'infants atesos pel servei de cangur municipal tenen entre 5 i 6 anys (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Més de 300 dones i un sol home fan servir el servei de cangur municipal de Barcelona

L'Ajuntament prorroga el servei fins al juliol i obre un nou punt d'atenció als infants al barri del Bon Pastor

Actualitzat

Més de 300 dones i només un home han fet servir el servei de cangur municipal que l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa l'octubre passat, arran del confinament. Ara s'ha decidit prorrogar-lo fins al juliol, per fer-ho coincidir amb el final del curs escolar, i obrir un nou punt al barri del Bon Pastor.

Amb aquest són set els punts d'atenció que s'ofereixen, en barris on s'ha detectat població amb més problemes familiars i econòmics.

El nou servei del projecte Concilia és a l'Institut Escola El Til·ler i atén fora d'horari escolar tots els dies de la setmana. Els altres són el Casal de Barri La Pau, el Casal de Barri Besòs, l'Escola Ramon Berenguer III, l'Espai Erasme Janer, la Sala Pepita Casanellas i el Centre Cívic Zona Nord.

 


La majoria, mares monoparentals

En total, s'han ofert més de 3.000 serveis que han beneficiat uns 400 infants, majoritàriament entre 5 i 6 anys, de 330 famílies. En el 48% dels casos es tracta de mares de famílies monoparentals.

De mitjana, el servei de cangur s'ha fet servir tres vegades al mes. En la major part dels casos, una tercera part s'ha demanat per poder anar a treballar.

El servei de cangurs municipals està destinat per a famílies de rendes baixes
El servei de cangur municipal s'ofereix en set punts de la ciutat (Ajuntament de Barcelona)

 

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat que gairebé el 70% de les usuàries han necessitat ajuda per inscriure's, el 20% per problemes d'idioma. El servei també ha permès detectar 26 nens amb necessitats especials.

Els espais funcionen sota inscripció prèvia a la pàgina web http://concilia.incoop.cat, però també hi ha hores reservades per atendre les famílies que no tinguin la possibilitat de fer la inscripció telemàtica.

La Covid-19 ha tingut un impacte reduït en el servei. Només s'ha detectat un positiu entre els infants i hi ha hagut 14 confinaments (12 nens i 2 educadores) com a contactes d'un cas.

Un cop acabi el projecte, al juliol, es farà balanç per decidir si es manté i s'amplia. "El servei podria donar cobertura a qualsevol barri de la ciutat", ha afirmat Pérez.

 

 

ARXIVAT A:
MenorsPobresaFamília Feminisme
Anar al contingut