Més de 30 empreses tecnològiques de Barcelona posen en marxa accions per reduir la bretxa de gènere

ACN Barcelona - Un total de 32 empreses de Barcelona i rodalia s'han compromès a posar en marxa accions que redueixin l'escletxa de gènere al sector. Ho han fet en el marc del Gender Equality Tech Hub (GETub), promogut per l'Ajuntament i l'escola tecnològica allWomen.tech. Les empreses s'han compromès a desenvolupar una sèrie d'objectius el 2022 amb un mínim de tres actuacions per empresa. Entre aquestes hi ha la contractació de més personal a través de serveis especialitzats de talent femení, guies de comunicació inclusiva i no sexista, projectes de les dades de gènere de l'empresa, incorporar talent femení per assolir la paritat en l'equip tècnic i executiu i incloure el teletreballar el primer any dels fills.

Les empreses s'han compromès també amb la implementació de la flexibilitat i la coresponsabilitat, la col·laboració amb entitats que fomentin el lideratge femení, a fer projectes de foment de models a seguir en les carreres STEM per a les futures professionals, a escriure les ofertes de feina assegurant un llenguatge divers i inclusiu, a dotar-se d'un pla d'igualtat i a establir mesures efectives contra la discriminació retributiva.

També treballaran per entrenar sobre biaixos inconscients als responsables de recursos humans, a assolir flexibilitat horària, a incorporar productes d'higiene menstrual gratuïts i a proposar un dia lliure sense tramitar baixes ni assistència a centres mèdics.

Entre el novembre del 2021 i l'abril del 2022 s'ha dut a terme la creació del GETHub, una xarxa d'empreses tecnològiques de la ciutat que vol aconseguir organitzacions amb més dones treballant en càrrecs tècnics i de lideratge.

Actualment, la ciutat compta només amb un 29% de dones en el sector digital i les especialistes en TIC contractades representen de mitjana el 19,5% del sector tech.

Anar al contingut